GFT

foto gft nieuwe ophaalkalender vanaf april

Vanaf april 2021 wordt in Eeklo gft-afval afzonderlijk opgehaald. 

inzameling GFT

Gft-afval inzamelen? Da's iets nieuws.

De afkorting gft staat voor 'groenten-, fruit- en tuinafval', dus organisch materiaal. Dit afval wordt in een groencomposteringsinstallatie gecomposteerd.

Is de deelname aan de gft-ophaling verplicht?

Niemand wordt verplicht een gft-container aan te schaffen. Het gft-afval thuis composteren is een nog beter alternatief.

Hoe wordt het gft ingezameld?

Het gft-afval zal om de 14 dagen worden opgehaald in containers. Restafval mag je blijven meegeven in de vertrouwde restafvalzak maar deze zullen slechts om de 14 dagen worden opgehaald. In de zomerperiode, meer bepaald van 15 juni tot 15 september, wordt het restafval wél wekelijks opgehaald.

Bestel hier je gft-container.

 Na het plaatsen van je bestelling kan je de container ophalen aan de balie van het Stadskantoor, Industrielaan 2, tijdens de openingsuren van ma t.e.m. vr van 9 u tot 12u30 en op woe namiddag ook van 14 tot 16 u.

Wat kost het?

De gft-containers zijn te koop aan 30 euro voor een 120-litercontainer en 20 euro voor een 40-litercontainer. Tot eind 2021 kan je deze containers kopen aan de helft van de prijs namelijk 15 euro voor een 120-litercontainer en 10 euro voor een 40-liter container.

Een gft-container van 120 liter staat op 2 wielen en is ongeveer 1 meter hoog en 50 x 50 cm breed. Een gft-container van 40 liter heeft een handvat en is ongeveer 55 cm hoog en 50 x 45 cm breed.

Telkens je een gft-container buiten plaatst moet je een sticker aan de container bevestigen. 

Een retributiesticker kost 1,50 euro voor een 120-litercontainer en 0,50 euro voor een 40-litercontainer.

De retributiestickers zijn te koop in de handelszaken waar je jouw restafvalzakken of PMD zakken koopt.

Hier kan ik retributiestickers kopen

Op jaarbasis zal dit jouw gezin niets meer kosten dan nu het geval is. Voor het gft-afval dat in een gft-container wordt meegegeven, betaal je half zoveel in vergelijking met het restafval. Dat is een winst voor het gezinsbudget!

Wens je meer info in verband met de ophaling van gft of wil je eens zien hoe een gft-ophaling werkt? Kijk dan naar de informatievideo over de gft-ophaling.

Bekijk ook de reportage over IVM 'Achter de schermen' (AVS - 2 april 2021)

GFT ophaalkalender wijziging april 2020Ophaalkalender 2021IVM

Contact

Onthaal Stadskantoor