Grijs wordt groen - er is wat te doen! Fiets- en wandeltocht door Eeklo

Gepubliceerd op dinsdag 22 jun 2021 om 15:33

STAD EEKLO LANCEERT EEN FIETS- EN WANDELROUTE ‘GRIJS WORDT GROEN’ BIJ DE START VAN DE ACHTSTE ‘WEEK VAN DE BIJ’

Eeklo heeft het afgelopen jaar sterk ingezet op onthardingsprojecten en vergroening met vaste planten. Er werden heel wat bloemenweides ingezaaid. In het kader van de ‘Week van de Bij’ lanceert de stad een wandel- en fietsroute ‘grijs wordt groen’, die je op eigen houtje kunt gaan ontdekken en jou langs onze groene hotspots brengt in Eeklo. Je vindt op iedere locatie een infobord waar je meer te weten komt over de soort beplanting. Ga op zoek naar onze bloemenweides, onze onthardingsprojecten en ontdek onze bijenvriendelijke beplanting.

Alle info

'Week van de Bij' – Bijenhelden breken uit

In 2021 wordt er sterk ingezet om de koppeling te maken tussen ontharding en extra bijenplanten. In het campagnebeeld ruilen Dominique Persoone en Britt Van Marsenille, peter en meter van de 'Week van de Bij', beton in voor bijenbloemen waarbij zij oproepen om samen te blijven zorgen voor onze bijen, ook in de stad.

De achtste Vlaamse ‘Week van de Bij’ – bijenhelden breken uit, loopt van zondag 30 mei tot en met zondag 6 juni. Met deze prikkelweek wil het Departement Omgeving burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot positieve acties ten voordele van deze bezige bestuivers.

Samen ontharden

Ontharden voor bijen? Maak zelf een tegel- of geveltuin. Stad Eeklo biedt ondersteuning bij het verwijderen van de tegels voor een geveltuin.

Info over geveltuinen

Wat kun jij nog meer doen? Ontdek het in de bijenkrant, digitaal te raadplegen of verkrijgbaar op afspraak telefonisch of aan de balie van het Stadskantoor, zolang de voorraad strekt.

De wandel- en fietsroutes langs de recent ontharde plekken in Eeklo, inclusief alle planteninfo.