Herbruikbare bekers

Herbruikbare bekers

Vanaf 1 januari 2020 is het op alle evenementen verboden om dranken te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes. 

Dranken mogen wel nog aangekocht worden in eenmalige grote verpakkingen maar moeten aan de consument geserveerd worden in herbruikbare bekers of glazen. De verpakking van de dranken moet gesorteerd worden als glas en PMD en afgevoerd worden voor recyclage. Nog beter is het om dranken te tappen via een postmixsysteem (combinatie water en siroop) of uit vaten.

Het is aan te raden om voor herbruikbaar cateringmateriaal (bekers, borden, kommen, bekers, schaaltjes,…)  een waarborg te vragen. Deze producten bestaan namelijk uit waardevolle materialen. Grondstoffen worden schaars en daarom duurder. Door ze te hergebruiken, of indien dit niet mogelijk is, te recycleren, blijven ze langer beschikbaar in de economie.

Wil je extra tips over het waarborgsysteem of heb je vragen over welk type materiaal je kan gebruiken?

Bekijk de info op de pagina van OVAM 

 

Voordelen van herbruikbare bekers

Er zijn verschillende voordelen voor het gebruik van herbruikbare bekers. Wij zetten ze hieronder op een rij. Laat je niet tegenhouden door de organisatie die het vraagt, het is beter voor het milieu en je wordt het snel gewoon. 

  • De feestlocatie blijft netjes, wat veel aangenamer feesten is.
  • De opkuis nadien gaat vlotter.
  • Herbruikbare bekers zijn veel aangenamer om uit te drinken dan wegwerpbekers. De bekers worden stijlvoller en beginnen meer en meer te gelijken op de authentieke glazen.
  • En last but not least: je draagt echt je steentje bij aan het milieu!

 

Herbruikbare bekers en afwas op grotere events

Voor grote evenementen kan je navraag doen bij je drankenleverancier. Veel brouwerijen bieden herbruikbare bekers aan die een perfecte kopie zijn van het glas.
Er zijn ook bedrijven die bekers of afwasstraten verhuren en/of de wasservice aanbieden.

Of zoek je?

Contact

Dienst evenementen

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
09 218 28 00
evenementen@eeklo.be
Vandaag
Nu open
open van 09:00 tot 12:30
Morgen
open van 09:00 tot 12:30