Hondeneigenaars, opgelet voor de grasaren!

Niets fijner dan gaan wandelen met je hond. Wees hierbij echter waakzaam voor grasaren. Grasaren kunnen zich namelijk nestelen in de oren, neus of huid van honden waarna ze naar élke mogelijke plaats in het lichaam kunnen migreren, in uitzonderlijke gevallen zelfs naar organen of het ruggenmerg. Grasaren kunnen bij honden ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Maar wat zijn grasaren nu juist?

Grasaren zijn scherpe zaden van een wilde grassoort die je vooral ziet staan langs stoep- en wegranden. Door hun scherpe punt dringen ze in het lichaam van je hond. Met zijn weerhaken nestelt het zich stevig vast in de huid. De grasaar dringt dan steeds dieper door in het lichaam van je huisdier en verdwijnt niet vanzelf.

Wist je dat onbehandelde gevallen van grasaren bij honden ernstige infecties kunnen veroorzaken? Het is van groot belang dat je je huisdier regelmatig checkt op grasaren en onmiddellijk ingrijpt als je vermoedt dat je hond in contact is gekomen met deze scherpe zaadjes.
Om grasaren te herkennen en verwijderen is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de gevaren. Een simpele controle na elke wandeling kan het verschil maken en veel leed voorkomen.

Meer informatie vind je terug op: www.huisdierinfo.be/grasaren