Hondenlosloopweide

Langsheen de Dullaert, op een stuk grond dat eigendom is van de firma Bostoen nv, kunnen de Eeklose honden hun hartje ophalen en de eerste hondenlosloopweide in de stad uittesten.

Het terrein is ong. 1200 m² groot, en is tijdelijk nog onbebouwd. Bostoen stelt dit terrein ter beschikking van de stad, zolang die zone nog niet wordt gebruikt om het woonproject aan de Dullaert verder uit te bouwen.

Eeklose hondenliefhebbers vragen al een tijdje naar een locatie waar hun honden vrij kunnen rondlopen. De stad verkende diverse zones, maar de zoektocht verliep niet zo eenvoudig. De zone moest groot genoeg zijn, maar toch ook afsluitbaar. Ondertussen ontstond er onder de hondenliefhebbers een Facebookpagina ‘hondenlosloopweide Eeklo’ met al bijna 400 leden. 

De stadsdiensten staan in voor het onderhoud en de opnet van de hondenlosloopweide. Ze plaatsten er ondertussen een vuilbakje en rustbanken.

Deze losloopweide is niet te verwarren met een hondentoilet. De hondenliefhebbers moeten er – net als op straat – de hondenpoep opruimen.

Contact

Technische dienst

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 10
td@eeklo.be
Vandaag
Nu open
open van 09:00 tot 12:30