Huis van het Kind

Het Huis van het Kind Eeklo is een samenwerkingsverband tussen verschillende partners waarbij het Sociaal Huis de trekkersrol opneemt. 

Het Huis van het Kind Eeklo is een huis met 2 grote toegangsdeuren. De ene toegangsdeur bevindt zich op Welzijnscampus De Zuidkaai (Zuidmoerstraat 136), waar een groot aanbod aan opvoedings- en gezinsondersteuning bestaat. Op deze locatie wordt ook sterk ingezet op ontmoeting en het versterken van de sociale cohesie. Achter de 2de toegangsdeur, in het Gezondheidscentrum Meetjesland (Visstraat 14), ligt de nadruk in grote mate op het aspect gezondheidspreventie en opvoedingsondersteuning. In beide vestigingen is een zeer laagdrempelig aanbod aan opvoedingsondersteuning, preventieve gezondheidszorg en ontmoeting uitgebouwd zodat (aanstaande) ouders gemakkelijk de weg vinden.

De andere partners van het samenwerkingsverband spelen als Groeisleutel ook een heel belangrijke rol. In deze Groeisleutels kunnen ouders, kinderen en jongeren terecht met al hun vragen over opgroeien en opvoeden. Ze krijgen er de sleutel om zelf aan de slag te gaan of om de deur naar een antwoord of ondersteuning te openen.