In Vitro tentoonstelling

Gepubliceerd op woensdag 22 feb 2023 om 12:39

Van zaterdag 4 maart tot en met zaterdag 8 april kan je in de Kunstacademie (KA!) in Eeklo de “In Vitro” tentoonstelling bezoeken met werk van Sarah De Schepper en Ilse Verschaeve.

‘In Vitro’ is de glazen exporuimte van de Kunstacademie Eeklo. Deze ruimte is het uithangbord van de Kunstacademie en reikt letterlijk naar buiten, met haar hoge glazen wanden, en maakt zo contact met voorbijgangers. Eén keer per schooljaar nodigt de Kunstacademie onder de noemer IN VITRO een ‘externe’ kunstenaar uit om eigen actueel werk te presenteren. Deze kunstenaar mag zelf ook een andere kunstenaar uitnodigen om zo de artistieke confrontatie aan te gaan.

Met de tentoonstelling wil de Kunstacademie leerlingen en bezoekers op een toegankelijke manier laten kennis maken met actuele beeldende kunst die geen oorsprong heeft in de Kunstacademie. In deze jaarlijkse duo tentoonstelling stimuleert de Kunstacademie leerlingen om nieuwe tendensen en bewegingen in de hedendaagse kunstwereld te verkennen en verder te kijken dan het eigen atelier.

De tentoonstelling is aan de vitrine en binnen in de Kunstacademie te bezichtigen van zaterdag 4 maart tot en met zaterdag 8 april.

De Kunstacademie is open op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag van 16.00 tot 19.00 uur, op woensdag van 13.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. De Kunstacademie is gesloten tijdens de paasvakantie.