Inname openbaar domein

Inhoud

Wanneer je buiten je eigendom iets op het openbaar domein plaatst zoals een verhuiswagen, een stelling, container, enz.  waardoor je het voetpad, fietspad, de rijbaan, de parkeerstrook of de berm inneemt, dan heb je toestemming van het stadsbestuur nodig. Hiervoor vraag je een vergunning inname openbaar domein aan bij de stedelijke administratie.

Procedure

Een aanvraag voor een kleine inname (weinig hinder) zoals het tijdelijk plaatsen van een stelling, container, parkeerverbod, verhuiswagen, enz. vraag je minstens 5 dagen op voorhand aan via het online aanvraagformulier in EagleBe. 
Een aanvraag voor een inname met grote impact zoals een werfzone of een inname met grote hinder voor het verkeer vraag je minstens 14 dagen op voorhand aan via het online aanvraagformulier in EagleBe.

Wanneer je er niet in slaagt om de aanvraag online in te dienen, kan je steeds terecht aan de balie van het stadskantoor. Een medewerker kan je helpen bij het indienen van een aanvraag. Maak hiervoor vooraf een afspraak met de dienst mobiliteit.

Aanvraagformulier EagleBe

Kostprijs

Iedere afgeleverde vergunning heeft volgende kostprijs:

- administratieve kost: € 10 per inname;
- € 0,30 per ingenomen m² per dag met een minimum van € 4 per vergunning. De eerste drie dagen zijn gratis, van zodra de vergunning langer geldt dan 3 dagen is de inname betalend vanaf de eerste dag.

Voor wie

Voor particulieren en aannemers.

hinder in kaart Toont je een overzicht van alle innames in Eeklo.

Algemene Voorwaarden Inname Openbaar Domein.pdf251,1 Kb(pdf)

Contact

Mobiliteit

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 10
mobiliteit@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
open van 09:00 tot 12:30
Morgen
open van 09:00 tot 12:30