Inname openbaar domein

Inhoud

Wanneer je buiten je eigendom iets op het openbaar domein plaatst zoals een verhuiswagen, een stelling, container, enz.  waardoor je het voetpad, fietspad, de rijbaan, de parkeerstrook of de berm inneemt, dan heb je toestemming van het stadsbestuur nodig. Hiervoor vraag je een vergunning inname openbaar domein aan bij de stad Eeklo.

Heb je parkeerverbodsborden nodig, dan kan je deze huren bij het stadsbestuur. Maar eerst heb je een vergunning nodig voor inname openbaar domein. Deze vergunning kan je enkel online aanvragen. 

Wanneer je er niet in slaagt om de aanvraag online in te dienen, kan je terecht aan de balie van het stadskantoor. Een medewerker kan je helpen bij het indienen van een aanvraag. 

Procedure

Een aanvraag voor een kleine inname (weinig hinder) zoals het tijdelijk plaatsen van een stelling, container, parkeerverbod, verhuiswagen, enz. vraag je minstens 5 dagen op voorhand aan via het online aanvraagformulier in EagleBe. 
Een aanvraag voor een inname met grote impact zoals een werfzone of een inname met grote hinder voor het verkeer vraag je minstens 14 dagen op voorhand aan via het online aanvraagformulier in EagleBe.

Kostprijs

Iedere afgeleverde vergunning heeft volgende kostprijs:

- administratieve kost: € 10 per inname;
- € 0,30 per ingenomen m² per dag met een minimum van € 4 per vergunning. De eerste drie dagen zijn gratis, van zodra de vergunning langer geldt dan 3 dagen is de inname betalend vanaf de eerste dag.

Start de aanvraag: Aanvraagformulier EagleBe

Voor wie

Voor particulieren en aannemers.

hinder in kaart Toont je een overzicht van alle innames in Eeklo.

Algemene Voorwaarden Inname Openbaar Domein.pdf251,1 Kb(pdf)

Contact

Mobiliteit

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:30 & 14:00 tot 16:00
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30
Naar top