Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / JIP

JIP

Jongeren Informatie Punt

nieuw JIP Logo

 

Heb je info nodig voor school, wil je een schouderklopje, zit je met iets, heb je probs, rond eender welk thema? Je bent altijd welkom in het JIP! Het Jongeren Informatiepunt is namelijk een plaats waar jongeren terecht kunnen voor zowat alles wat jongeren aanbelangt. Je kan er folders en brochures inkijken én meenemen, documentatiemappen raadplegen, op het internet surfen en een babbeltje slaan met de medewerkers van het JIP.Het JIP is toegankelijk voor alle jongeren! Je kan gewoonweg binnenvallen zonder afspraak en vrij rondneuzen tussen de informatiefolders. Wij geven je kosteloos de informatie die je nodig hebt, een duwtje in de rug, een schouderklopje...! Dit op een professionele manier, anoniem en vertrouwelijk. Wij maken voldoende tijd en ruimte vrij voor iedereen die hier een bezoekje brengt! Kom dus gerust eens langs!

Je kan ons ook altijd discreet bereiken via mail of telefoon! Je kan ook via de website een vraag stellen aan de medewerkers via dit formulier !

 

 

Werkingen


 

Het JIP is in een scholenstad als Eeklo heel actief en steunt de jongeren op verschillende manieren.

 

Niet alleen kan iedereen in het Jongeren Informatiepunt vrijblijvend binnenwippen om informatie te verkrijgen over allerlei thema’s. Ook hebben we educatieve spelen in onze uitleendienst. Deze kunnen jongeren maar ook leerkrachten ontlenen. Reserveren doe je hiervoor best op voorhand.

Het JIP biedt ook preventievormingen aan rond drugs en relaties en seksualiteit maar ook vormingen op maat worden aangeboden aan de scholen.

 

Is de afstand of drempel naar het JIP te groot? Dan kan je ook info terugvinden in de Meetjesmanzuilen die her en der in Eeklo verspreid staan. Waarschijnlijk kwam je deze op jouw school al eens tegen. De zuilen worden telkens aangevuld met folders van verschillende thema’s.

Het JIP wil ook jongeren die bijvoorbeeld een drugsprobleem hebben, in een vroeg stadium helpen door een eerste instantie te zijn waar zij terecht kunnen. Met het genaamde vroeginterventie worden jongeren geholpen of doorverwezen naar de juiste organisatie die voldoet aan de behoeften van de jongere in nood.

 

 


Zoeken