Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / JIP / Lokaal Drugoverleg

Lokaal Drugoverleg

lokaaldrugoverlegVoorzitter: Ann Van den Driessche

schepen.van.den.driessche@eeklo.be 

Wat?Het Lokaal Drugoverleg EEKASI bestaat uit verschillende actoren uit het onderwijs, de brede jeugdsector, de horeca, gezondheidssector, de gemeentebesturen, OCMW's, CLB’s, CAW’s en de lokale politie van de regio Eeklo, Kaprijke en Sint-Laureins. Daarnaast is er ook samenwerking en ondersteuning vanuit het Provinciaal Steunpunt Lokaal Overleg en Vroeginterventie, Lokaal Gezondheidsoverleg en Regionaal Welzijnsoverleg Meetjesland. Met deze actoren wordt overlegd hoe we binnen de regio aan drugspreventie kunnen doen. Elk jaar worden op die manier drugspreventie – initiatieven bedacht door het lokaal drugoverleg onder de noemer ‘Cocktail Local’ en uitgevoerd door de preventiewerker van de jeugddienst.

 

 

Stel je je vragen over druggebruik? In het JIP kan je terecht voor informatie voor jezelf, een vriend(in), zoon of dochter. 

 

 drugquiz 10 drugquiz 8

Cocktail Local

Verschillende drugpreventie - initiatieven worden elk jaar georganiseerd onder de noemer ‘Cocktail Local’, een project van het Lokaal Drugoverleg. Zo organiseert de jeugddienst voor Cocktail Local elk jaar een drugquiz voor klassen van het 2e middelbaar, verschillende preventievormingen voor klassen vanaf het 3e middelbaar, toneelvoorstellingen… Dit jaar organiseert Cocktail Local ook een vorming 'Maat in de shit' voor leerkrachten en geïnteresseerden én wordt een infomoment voor begeleiders van sport-, cultuur- en jeugdverenigingen georganiseerd.

Met deze initiatieven wil het lokaal drugoverleg jongeren bewust maken van druggebruik. Interesse voor een initiatief? Contacteer gerust het JIP.

 

Preventiewerk

Kerkstraat 121
9900 Eeklo

tel.: 09 | 218 29 30
e-mail: tomas.fordeyn@eeklo.be
 
coördinator: Tomas Fordeyn

Open van maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9 uur tot 12 uur
Op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 17 uur

Op vrijdag van 13.30 uur tot 16 uur 

Gesloten op dinsdag 


Grote kaart

Zoeken