Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / JIP / Preventievormingen

Preventievormingen

Wat?

Eeklo is een scholenstad en daarom is er heel wat nood aan preventie. De jeugddienst werkt nauw samen met de scholen en organisaties en tracht zo veel mogelijk jongeren te bereiken om over verschillende thema’s aan preventie te doen.

De jeugddienst kiest ervoor om vormingen aan te bieden aan de middelbare scholen en jongerenorganisaties en deze maken daar dankbaar gebruik van.

Er kan steeds op vraag een vorming op maat gemaakt worden.

 

JIP 1  JIP 2 
 

 

 

 

Vorming op maat

Het JIP van Eeklo biedt vormingen op maat. Er werden al vormingen gegeven over 'Drugs', 'Relaties en seksualiteit', 'Assertiviteit', ‘Anders zijn’, ... Wenst u ook een vorming op maat aan te bieden aan uw klassen of uw organisatie, kunt u bij ons terecht. Deze vormingen kunnen een aanzet zijn om rond een thema te werken in de groep.
 

 

 

 

 

Onze aanpak:

Wij bieden vorming aan kleine (10) en grote (>10)  groepen. Grote groepen worden gesplitst in 2 zodat de kwaliteit van de vorming gegarandeerd blijft. Hiervoor zijn dan ook 2 begeleiders van de jeugddienst nodig.

Bij de try-out is het belangrijk dat een kleine groep de vorming volgt zodat de begeleiders zich voldoende kunnen voorbereiden én de vorming na de try – out kunnen aanpassen aan de wensen van de groep, groepsbegeleiders en begeleiders van de jeugddienst.

De vormingen kunnen doorgaan op de jeugddienst en JIP in Eeklo. Zo leren de jongeren onze dienst kennen en weten ze waar ze terecht kunnen voor informatie en hulp. Dit werkt dus drempelverlagend en voor ons is dat ook heel belangrijk. Indien het toch niet mogelijk is, kunnen de vormingen ook doorgaan op locatie.

 

Heb je interesse om een vorming op maat aan te vragen voor uw  organisatie? Vul dan volgend formulier in.

 

 

 

 

Preventiewerk

Kerkstraat 121
9900 Eeklo

tel.: 09 | 218 29 30
e-mail: tomas.fordeyn@eeklo.be
 
coördinator: Tomas Fordeyn

Open van maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9 uur tot 12 uur
Op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 17 uur

Op vrijdag van 13.30 uur tot 16 uur 

Gesloten op dinsdag 


Grote kaart

Zoeken