Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / jongeren / aanloopfase

aanloopfase

arbeidsbereide jongeren uit deeltijds leren/deeltijds werken worden door de jeugddienst begeleid in hun eerste werkervaring.

LOGO ESF combinatielogo
 
Op 1 september 2019 startte de jeugddienst, na 10 jaar brugprojecten, met de begeleiding van jongeren in de aanloopfase. Jongeren uit deeltijds leren/deeltijds werken krijgen in de aanloopfase de kans om te werken aan arbeidsattitude en vaardigheden.

 

De aanloopfase beoogt een versterking van competenties van arbeidsbereide leerlingen, waarbij er gewerkt kan worden aan vaktechnische competenties, loopbaangerichte competenties en arbeidsgerichte competenties van leerlingen, opdat ze later kunnen instappen in de fase arbeidsdeelname. 

 

Vanuit de jeugddienst wordt de aanloopfase op maat van elke individuele jongere uitgewerkt, zo lang of kort als nodig.

Kernwoorden in onze doelstelling zijn:

-Samen met de jongeren

-Een individueel traject op maat

-Ondersteunen waar nodig (arbeidsattitudes, zelfkennis, solliciteren, vaktechnische competenties,…)

-In een beschermde setting of een reële werkplek

-Klaarstomen voor arbeidsdeelname 

 

Door de jaren heen bouwden we een stevig samenwerkingsverband uit met alle ons omringende gemeentebesturen, heel wat Meetjeslandse woon- en zorgcentra, Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, Kringwinkel Meetjesland, Sociaal Verhuur Kantoor en tal van werkplekken in het normaal economisch circuit.

De toeleiding van de jongeren gebeurt, net als bij de brugprojecten, door de trajectbegeleiders van CDO Richtpunt campus Eeklo.

 

De aanloopfase wordt gefinancierd met middelen van ESF (Europees Sociaal Fonds).

Voor meer informatie over aanloopfase kan je terecht bij de stedelijke jeugddienst, die het project inhoudelijk opvolgt en coördineert.

 

Contact: stedelijke jeugddienst, Kerkstraat 121, martine.devleeschauwer@eeklo.be of 29 218 29 22.


Zoeken