Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / jeugdwerk / Jeugdraad

Jeugdraad

 

jeugdraad

Wat?

Bij de Jeugdraad zijn een 10-tal Eeklose jeugdorganisaties aangesloten.
Ongeveer maandelijks komen de afgevaardigden samen in een steeds wisselende locatie van het jeugdwerk. 

Naast een aantal officiële plichtplegingen zoals adviezen op het gebied van jeugdbeleid, de Jeugdbeleidsplannen, reglementen, etc., vallen op de Jeugdraad ook steeds heel wat interessante nieuwtjes te rapen over het Eeklose jeugdwerk. Aankondigingen van activiteiten, bespreken van problemen, een hapje en een drankje, het hoort er allemaal bij als de Eeklose jeugdwerkers samen met de jeugdconsulent en de Schepen voor Jeugd rond de tafel zitten.

 

Activiteiten?

Bovendien organiseren alle aangesloten verenigingen samen jaarlijks enkele grote activiteiten om het lokale jeugdwerk te promoten. Hieronder de verschillende activiteiten met enkele sfeerbeelden.

 

100 dagen 1100 dagen 2

 

De 100-dagen

 

Jeugdraad en jeugddienst slaan de handen in elkaar om van de laatste 100-dagen van alle laatstejaars een groot feest te maken. Het is ondertussen traditie om 's morgens een ontbijt te voorzien in de evenementenhal. Na het ontbijt trekken de jongeren de straat op in stoetvorm waarbij ze ook hun eigen scholen bezoeken. Terug aan de evenementenhal vindt een vrij podium plaats. De jongeren kunnen er het beste van zichzelf geven. 's avonds is er nog de 100-dagenfuif in de Evenementenhal.

 

Dag van de Jeugdbeweging

 

Eind oktober is er de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging. Iedereen in jeugdverenigingskledij wordt warm verwelkomd op de Markt van Eeklo met boterkoeken en een drankje. Er wordt ook randanimatie voorzien met een DJ en een verrassingsact: een vuurspuwer, optreden van een dansschool, ... De Dag van de Jeugdbeweging is ontstaan om alle vrijwilligers te verwennen en bedanken voor hun inzet binnen de jeugdbeweging.

 

Dag van de jeugdbeweging 1Dag van de jeugdbeweging 2

 

Verslagen 2019 

 
 

Jeugdraad

Kerkstraat 121
9900 Eeklo

tel.: 09 | 218 29 20
 
coördinator: Tijs Blomme

Open van maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9 uur tot 12 uur
Op maandag, woensdag en donderdag van 13.30 uur tot 17 uur

Op vrijdag van 13.30 uur tot 16 uur 

Gesloten op dinsdag 


Grote kaart

Zoeken