Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / jeugdwerk / Meetjesman

Meetjesman

Logo Meetjesman

Wat?

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van de Regionale Jeugddienst Meetjesland en ongetwijfeld het logo 'de Meetjesman' ooit al opgemerkt.
De Regionale Jeugddienst Meetjesland kent zijn wortels in 1995 toen in onze regio een samenwerking rond 'het beleidsthema jeugd' opgestart werd. Oorspronkelijk waren het vooral schepenen van jeugd die overleg pleegden. Korte tijd later werden ook de jeugddiensten betrokken.

 

Dit samenwerkingsverband tussen 12 Meetjeslandse gemeenten begon steeds meer vorm te krijgen en algauw bleek dat door tijds- en personeelsgebrek niet alle ideeën konden uitgevoerd worden. Daarom werd in 2002 de Regionale Jeugddienst Meetjesland opgericht. De eerste, en tot nu toe enige, van Vlaanderen!

 

Meetjesman 2 Meetjesman 4

Taken

De werking is in 4 grote brokken op te delen: organiseren van intergemeentelijke initiatieven, ondersteuning van de gemeentelijke jeugddiensten, ontwikkelen van een netwerk binnen de jeugdsector en de Meetjeslandse regio en het vervullen van een signaalfunctie.

 

Concreet heb je misschien al eens deelgenomen aan een trefdag voor jeugdleiders of de opleiding jeugdadviseurs gevolgd? Op het nabijgelegen speelplein heb je vast en zeker de borden met de leefregels in cartoonvorm al zien staan of je hebt al een optreden van de Cirque Constance Roadshow meegepikt? Als laatstejaarsstudent heb je hoogstwaarschijnlijk een schoolverlatersgids meegekregen. Op school heb je misschien al kennisgemaakt met het enige echte Meetjesman-fietsvaardigheidparcours en ongetwijfeld heb je al eens een folder uit één van de Weetjesmanzuilen mee naar huis genomen!
Slechts enkele van de dingen die er zonder de Meetjesman niet zouden zijn!

 

Maar er is meer, naast deze zichtbare zaken wordt er nog heel wat onzichtbaar werk geleverd: zo neemt 'Meetjesman' heel wat vertegenwoordigingswerk namens de Meetjeslandse jeugdsector op zich, is er een maandelijks overleg- en uitwisselingsmoment tussen de Meetjeslandse jeugddiensten en kunnen de gemeentelijke jeugddiensten bij de Meetjesman terecht met vragen, worden samenwerkingsverbanden op poten gezet, worden problemen en opmerkingen gesignaleerd aan de bevoegde instanties, … .

Website

Meer info vind je op http://www.meetjesman.be/

 

Meetjesman 3 Meetjesman 5

 

 

 Zoeken