Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / kinderen / Kidsgids

Kidsgids

Om het vrijetijdsaanbod voor kinderen in de stad Eeklo overzichtelijk te houden, kiest het stadsbestuur ervoor om voor elke schoolvakantie een Kidsgids te laten verschijnen. Hierin vindt u een overzicht van alle activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, cultuurdienst, bibliotheek, kunstacademie, buitenschoolse kinderopvang en wijkcentrum De Kring tijdens de krokusvakantie 2018.

 

Verenigingengids 2019-2020

 

Ben je op zoek naar een vereniging met jeugdwerking in Eeklo, dan kan de Verenigingengids je hierbij helpen. Met deze gids krijg je een overzicht van alle sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Eeklo.

 

 

verenigingengids 2019-2020

 

Download hier de Verenigingengids 2019-2020

NIEUW laatste upload: 3 september 2019, 12.00 uur 

 


 

Kidsgids 

Om het vrijetijdsaanbod voor kinderen in de stad Eeklo overzichtelijk te houden, kiest het stadsbestuur om voor elke schoolvakantie een Kidsgids te ontwerpen. In de Kidsgids vind je een overzicht van de activiteiten van de jeugddienst, sportdienst, cultuurdienst, bibliotheek en buitenschoolse kinderopvang tijdens de schoolvakanties. Zo weet je steeds welke leuke activiteiten je kinderen in de vakantie kunnen doen.

 

De kidsgids wordt nog enkel digitaal rondgestuurd. Je kan de meeste recente kidsgids steeds op deze webpagina vinden. Wens je je echter steeds als de eerste in te schrijven voor de activiteiten voor je kinderen, dan kan je de Kidsgids ook gratis ontvangen via e-mail: vul dit korte formulier in.

 

De Kidsgids wordt opgedeeld per leeftijdsgroep. Zo ontdek je in een oogopslag alle activiteiten specifiek voor jouw kind. Klik hieronder op de knoppen van de leeftijdsgroep van jouw kind om het aanbod te leren bekijken. 

 

De volgende Kidsgids Herfstvakantie verschijnt op 27 november.

 


 

Online inschrijven

Vanaf nu kan je online inschrijven voor alle activiteiten georganiseerd door Stad Eeklo via www.eeklo.be/vrijetijd. Inschrijven voor de sportkampen en activiteiten die georganiseerd worden door de sportclubs zelf, gebeurt echter via de inschrijvingslink in de Kidsgids. Deze vind je niet terug op het overzicht via eeklo.be/vrijetijd.

 

Om in te schrijven voor de kinderopvang in de zomervakantie kan dit pas vanaf zaterdag 22 september.

 

vrijetijd-klikomdoortegaan 

 


 

De Kidsgids verschijnt per vakantieperiode verschijnen als een interactieve pdf. Deze pdf's bevatten allerlei aanklikbare links die het voor jou nog eenvoudiger maken om meer informatie over de activiteiten te vinden. Het is eenvoudiger om je kind in te schrijven voor de verschillende vakantieactiviteiten van de jeugddienst, sportdienst, buitenschoolse kinderopvang, bibliotheek, CC De Herbakker en academie. Daarnaast is het mogelijk om de pdf's, behalve op je computer, ook te bekijken op je smartphone en iPad. Indien je liever alles op papier naleest, hoef je niet langer de hele Kidsgids door te nemen, maar hoef je enkel de pagina's te printen die voor jou belangrijk zijn.

Er zijn wel enkele zaken waar je op moet letten om de interactieve pdf optimaal te kunnen bekijken.

  • Je bekijkt de interactieve pdf het best met de laatste versie van Adobe Reader (Adobe Reader XI). Deze kan je - gratis - via deze link downloaden: http://get.adobe.com/nl/reader/
    Je hoeft niet de laatste versie te hebben om de Kidsgids te bekijken, maar je hebt dan wel de mogelijkheid om alle digitale opties in de Kidsgids optimaal te benutten.
  • Bij het aanklikken van een interactieve link zal Adobe Reader toestemming vragen om op internet te gaan. Dit is een beveiliging om geen ongeautoriseerde toegang tot het internet te maken. Dit pop-up-scherm zal dan verschijnen:

    veiligheidswaarschuwing kidsgids

    Deze veiligheidswaarschuwing mag je voor de Kidsgids steeds toestaan. Deze links zijn steeds gelinkt met de website van de stad Eeklo en zijn dus veilig.
    Tip! Vink "Onthoud mijn handelingen voor de site" aan, dan krijg je deze melding niet meer voor de Kidsgids.


Mocht je nog andere problemen ondervinden of bijkomende vragen hebben over interactieve pdf's, aarzel dan niet om ons te contacteren via kidsgids@eeklo.be

 

 


 


Zoeken