Jeugdhuis De Route

Jeugdhuis De Route is een ontmoetingsplaats voor en door jongeren vanaf 14 jaar. Het jeugdhuis wil de jongeren creatieve, culturele, sportieve en vormende activiteiten aanbieden zonder onderscheid van herkomst, geslacht, politieke of religieuze overtuiging. Los daarvan willen we ook een warme thuis zijn waar jongeren terecht kunnen om te ontspannen of net eens zot te doen. Transparantie in het beleid, open communicatie en kwaliteit zijn enkele waarden waar we veel belang aan hechten. Het jeugdhuis wordt gedragen door een sterk team van vrijwilligers en ter ondersteuning van alle jongeren in het jeugdhuis zijn er ook personeelsleden in dienst bij Jeugdhuis De Route: Lode Cornelis & Mathilde Maes.

De beroepskracht Lode begeleidt en ondersteunt leden, medewerkers, kernleden en Raad van Bestuur. Ook opvolgen van het beleid, subsidieaanvragen en andere administratieve taken die betrekking hebben op het jeugdhuis behoren tot het takenpakket van een jeugdhuiscoördinator. De beroepskracht bevindt zich elke werkdag op de jeugddienst. Iedereen kan met vragen en/of opmerkingen daar terecht. Bij grote evenementen is de coördinator meestal aanwezig in het jeugdhuis als toeziend oog. Voor dringende zaken en/of twijfel bij beslissingen kan je steeds rekenen op de beroepskracht!

Het jeugdhuis krijgt ook subsidies van de Vlaamse regering voor een artistiek project. Hiervoor hebben we projectmedewerker Mathilde in dienst. Zij gaat actief op zoek naar jongeren die iets artistiek op poten willen zetten maar hier niet meteen de middelen voor hebben. Vanuit het project worden er allerlei verschillende workshops aangeboden aan heel voordelige prijzen voor jongeren. Voor alles wat ook maar iets met creativiteit en kunst te maken heeft moet je bij Mathilde zijn! Graffiti, zeefdrukken, muziek, schilderen, fotografie, naaien,.. en nog zo veel meer is mogelijk bij ons. Wij baseren ons heel sterk op de interesses en vragen vanuit de jongeren en proberen ons aanbod er op af te stellen.

Wens je meer info over het project kan je eens gaan kijken op de facebookpagina, instagrampagina, of contact opnemen met Mathilde via 0456 36 56 88

Contact

Jeugdhuis De Route

Adres
Jeugdcentrum Kubiek Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo
Tel.
Website
Vandaag
Nu gesloten
Open van 19:00 tot 23:00
Morgen
Open van 12:00 tot 13:30
Naar top