Jeugdraad

Wie zijn we?

Jeugdraad Eeklo is een groep geëngageerde jongeren die een visie hebben op jong Eeklo. Samen willen we zoeken hoe we van Eeklo een echte jeugdstad kunnen maken. 

Wat doen we?

We komen samen op maandelijkse basis en organiseren jaarlijks activiteiten zoals: de 100-dagen en het ontbijt van dag van de jeugdbeweging.  Ook geven we advies aan het stadsbestuur over zaken die de jeugd al dan niet rechtstreeks beïnvloeden. Wat zijn die adviezen dan zoal? Enkele voorbeelden vind je terug onderaan de pagina. Daarnaast luistert de jeugdraad ook naar vragen vanuit jeugdverenigingen (zoals jeugdbewegingen) en hoe we hen kunnen ondersteunen.

Meer info over de activiteiten van de jeugdraad ?

100-dagen

Elk jaar opnieuw trekt een stoet laatstejaars van de drie Eeklose middelbare scholen door het centrum stad om te vieren dat ze binnen 100-dagen afgestudeerd zijn. De afgelopen jaren bestaat deze stoet steeds meer en meer uit een optocht van versierde karren, met luide feest muziek. Om de laatstejaars genoeg energie te geven voor deze stoet, organiseert de jeugdraad sinds jaar en dag een ontbijt voor hen in de sporthal. Dit gaat gepaard met heel wat randanimatie, zoals een ochtend gymnastiek of een photobooth. 

Dag van de jeugdbeweging

Omdat Eeklo fier is onderdak te geven aan vier jeugdbeweging, waar de Eeklose jeugd zich kan uitleven willen we een extra inspanning doen op hun feestdag: Dag Van de Jeugdbeweging. Daarom organiseert de jeugdraad op die dag, een ontbijt/feestje op de markt waar iedereen in uniform voor school een koffiekoek en een drankje aangeboden krijgt.

Om deze activiteiten georganiseerd te krijgen werken wij steeds nauw samen met het enthousiaste team van de Eeklose jeugddienst.

Hoe kan je meedoen?

Heb jij net als ons een visie over jong zijn in Eeklo én wil je graag je stem laten horen of wil je gewoon meer weten over wat we doen?  Kom dan gerust eens af samen met een vriend(in) op een van ons volgende bijeenkomsten. Deze vallen altijd op de eerste woensdag van de maand en vinden plaats op de jeugddienst. Op de facebook-pagina (@jeugdraadeeklo) geven we geregeld wat informatie over wat op de agenda staat. Onderaan deze pagina vind je de verslagen van de afgelopen vergaderingen deze geven ook een duidelijker beeld.

Hopelijk tot snel !

Voor vragen kan je steeds een privébericht sturen op facebook of ons een mailtje sturen

Downloads

Contact

Jeugddienst

Adres
Jeugdcentrum Kubiek Kerkstraat 121 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 13:30 tot 16:00
Naar top