Kaaistraat - Dullaert: rioleringswerken en heraanleg

Start werken 

8 april 2024

Duur van de werken

120 dagen

Op 8 april zijn de de werken gestart in de Dullaert, met het openleggen van het Leiken en het aanleggen van parkeervakken.

Kruispunt Kaaistraat - Zuidmoerstraat

Vanaf 24 juni start de aannemer met de werken op het kruispunt Kaaistraat - Zuidmoerstraat. Eerst wordt alles vrijgegraven voor de nutsleidingen en erna wordt de riolering geplaatst en het kruispunt heraangelegd. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zouden de werken op het kruispunt moeten beƫindigd zijn tegen het nieuwe schooljaar, begin september.

Wat betekent dit?

Er is geen doorgaand verkeer meer mogelijk tussen de Collegestraat en het Gebroeders Van De Woestijneplein. Ook voetgangers en fietsers kunnen niet passeren. Enkel plaatselijk verkeer is mogelijk tot aan De Zuidkaai of ingang College Ten Doorn, maar dat wordt geregeld via verkeerslichten ter hoogte van de Zuidmoerstraat 131 en de Patersstraat.

Het doorgaand verkeer volgt de omleiding via de Collegestraat, Burggravenstraat, Raashekke, Ganzepoel, Leikensweg, Dullaert.

Kaaistraat

Vanaf maandag 24 juni 2024 start de aannemer met het opbreken van de klinkers in de Kaaistraat, startende vanaf het kruispunt Zuidmoerstraat. Deze worden hergebruikt bij de latere heraanleg van de straat. De fundering in de rijweg blijft behouden. Na de werken aan het kruispunt, start de aannemer met de aanleg van de riolering in de Kaaistraat.

Vanaf 24 juni is de Kaaistraat enkel bereikbaar via de Stationsstraat. Er is een steenslagfundering aanwezig in de straat, wat de mogelijkheid biedt om te laden en te lossen in de straat buiten de werkuren van de aannemer, maar niet meer om te parkeren in de straat.

Dullaert

We hopen dat de werken in de Dullaert begin juli afgerond zijn, waarna de straat terug toegankelijk wordt in twee richtingen. De nieuw aangelegde parkeervakken blijven voorlopig nog afgezet en worden pas later vrijgeven door de aannemer.

Huisvuilophaling en parkeren

De bewoners ontvangen een bewonersbrief voor de huisvuilophaling en het parkeren. 

Lees hier de bewonersbrief met alle info

Contact

Technische dienst

Adres
Stadskantoor Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nationale feestdag
Morgen
Open van 09:00 tot 12:30
Naar top