Kampioenenhulde 2024 - de winnaars

Gepubliceerd op  maandag 12 feb 2024 om 10:31

Op vrijdag 9 februari 2024 heeft de Eeklose sportraad haar Eeklose sportkampioenen gehuldigd. De sportraad zet in samenwerking met het stadsbestuur jaarlijks alle Eeklose sportkampioenen in de bloemetjes.

In zijn openingswoord verwees de voorzitter van de Sportraad naar het uitzonderlijk jaar voor de Belgische atleten, en dit zowel individueel als in teamverband. Ook de Eeklose atleten waren terug op de afspraak, en dit zowel in de populaire als in de minder populaire sporten. Zelfs in de nieuwere sporten toonden zij zich sterk.

De voorzitter maakte van de gelegenheid gebruik om zijn waardering en dank uit te spreken t.a.v. de vele vrijwilligers in de sport, de leden van de sportraad om verder mee te werken aan een zo breed mogelijk aanbod voor een zo breed mogelijk publiek, en de directeur Sport en zijn team, voor hun dagelijkse inzet.

Categorieën

De Eeklose sportraad lanceerde een oproep voor kandidaten in volgende categorieën:

 • Lifetime Achievement Award: waardering voor een uitzonderlijke loopbaan als sporter, trainer of bestuurder.
 • Jongere van het jaar: waardering voor een Eeklose jonge beloftevolle sporter die een uitzonderlijke prestatie leverde.
 • Sportman & Sportvrouw van het jaar: waardering voor een Eeklose individuele sporter die een uitzonderlijke prestatie leverde. 
 • Medaille: waardering voor Eeklose sporters of leden van een Eeklose sportvereniging met prestaties op nationaal of internationaal niveau.
 • Verdienstelijke werker: waardering voor bestuursleden, begeleiders of verantwoordelijken van een Eeklose sportvereniging of schoolsport die zich gedurende minstens 10 jaar hebben ingezet voor hun club / sport. Waardering voor leden van een Eeklose sportvereniging die zich minstens 15 jaar hebben ingezet voor hun vereniging.
 • Erediploma: waardering voor buitengewone prestaties die niet voor een medaille in aanmerking komen. 

Laureaten

De sportkampioenen zijn:

 • Lifetime Achievement Award: Philippe De Wispelaere, Martin Oosterlinck, Leopold Timmerman & Jan Van den Braembussche.
 • Jongere van het jaar: Clement Wauters
 • Sportvrouw van het jaar: Sabine Smessaert
 • Sportman van het Jaar: Joachim Bafort
 • Verdienstelijke werker: Luc Roegiers, Astrid Beauprez, Christiaan Recollecte, Raphaël Verhelst, Geert Bourgonjon, Cyriel Joos, Luc Joos, Marc Van de Werf, Jean Driessen-Andries & Inge Calsyn
 • Medaille: er werd aan 55 atleten een medaille uitgereikt vanwege hun Belgische of internationale titel.
 • Erediploma: er werd aan 235 atleten een erediploma uitgereikt vanwege hun behaalde prestaties op provinciaal, Vlaams of nationaal niveau.
Michel Wijne

Op de foto: bovenaan van links naar rechts:
Francis Sevenoo (laureaat sportman van het jaar), Clement Wauters (belofte van het jaar), Martin Oosterlinck (lifetime achievement award), Philippe De Wispelaere (lifetime achievement award), Evelien De Baets (secretaris sportraad)
Onderaan van links naar rechts:
Steven Lepoutre (voorzitter sportraad), Jan Van den Braembussche (lifetime achievement award), Joachim Bafort (sportman van het jaar en winnaar publieksprijs), Kobe Stainwall (winnaar publieksprijs Lucien Heyde (genomineerde sportman van het jaar), Lizzie Immesoete (genomineerde sportvrouw van het jaar), Danny Schoors (genomineerde sportman van het jaar)

Ontbreken op de foto: Sabine Smessaert (sportvrouw van het jaar) en Leopold Timmerman (lifetime achievement award)

Contact

Sportraad

Adres
Sportpark Burg. Lionel Pussemierstraat 157 , 9900 Eeklo
Tel.
Website
Naar top