Karweidienst

Inhoud

De karweidienst van Thuiszorg Eeklo is er voor de inwoners van Eeklo die moeilijk zelf kleine herstellings- of onderhoudswerken in hun woning kunnen uitvoeren. Het gaat over taken waar niet meteen een vakman voor nodig is.

Zit je met volgende vragen? Dan kunnen wij je mogelijks wel helpen!

  • Kijk je uit naar een bloeiende en onderhouden tuin? Wij helpen je graag met je (jaarlijks) tuinonderhoud en brengen je groenafval naar het recyclagepark.
  • Wil je graag komaf maken met enkele aanslepende klusjes zoals het ophangen van kaders, het vastmaken van een deurknop, een slepende deur, een lekkende kraan, dan helpen we je graag!
  • Is jouw woning toe aan een opfrissing? Wij helpen je graag met het afwassen van je plafonds of rolluiken, het wegbrengen van spullen naar het recyclagepark of behang- en schilderwerken.
  • Staat er een verhuis gepland? Ook hierbij kunnen we je ondersteunen! We helpen je graag met het (de)monteren van je meubels of het vervoeren van de zaken waar geen verhuisfirma voor nodig is. 

Voorwaarden

Werken waar een vakman of bv. een wettelijke keuring voor nodig is worden niet aangenomen: bv. werken aan gas of centrale verwarming, dakwerken, verhuis van een verdiep zonder verhuislift,...

Voor ondersteuning bij een verhuis kan je enkel bij ons terecht als beide woningen zich in Eeklo bevinden. Nieuwe meubels ophalen en leveren behoort ook niet tot ons aanbod. 

Procedure

Vooraleer we van start kunnen gaan, zullen er nog een aantal dingen gebeuren:

  • we maken op basis van jouw vraag een inschatting van de werkuren die nodig zijn
  • op basis van jouw inkomen en zorgbehoefte berekenen we de kostprijs van de uitvoering van de werken
  • we maken met jou een aantal afspraken rond de uitvoering van de werken. Bv. indien bij spullen komen ophalen voor het recyclagepark sorteer je deze zelf en zet je ze klaar zodat ze kunnen afgehaald worden door onze medewerkers. 

Na goedkeuring van jouw vraag laten we je weten wanneer je onze medewerkers mag verwachten.

Wat meebrengen

Bij de aanvraag hebben we een bewijs van de inkomsten van de afgelopen  3 maanden nodig. Op basis van deze informatie berekenen we voor jou de uurbijdrage die je zal betalen voor de uitvoering van de werken bij je thuis. 

Kostprijs

De globale kostprijs hangt af van het totale aantal uren en de gebruikte materialen, maar ook van je inkomen, je gezinstoestand en je zorgbehoefte. Jouw individuele uurbijdrage wordt bepaald op basis van een wettelijke bijdrageschaal. Per opdracht worden minimaal 2 werkuren aangerekend. 

Doe je een beroep op onze voertuigen voor transport, dan rekenen we een extra kost per kilometer. Na afronding van de werken ontvang je een factuur. 

Het extra materiaal dat we nodig hebben voor de uitvoering van de werken (bv. behangpapier, verf, afplakband, schuurpapier) kan je zelf voorzien. Je kan er ook voor kiezen om dit te laten aankopen door onze medewerkers, dan verrekenen we de aankoopprijs via de factuur.

Per bezoek aan het recyclagepark wordt 12 euro aangerekend. Als je ervoor kiest om jouw identiteitskaart mee te geven is dit bedrag 10 euro. Voor de definiëring van 1 bezoek/beurt aan het recyclagepark volgen we de reglementering van het recyclagepark.  

Voor wie

We richten ons specifiek op inwoners die omwille van hun leeftijd, medische of sociale redenen zelf niet kunnen instaan voor deze werken of niet de financiële mogelijkheden hebben om dit werk uit te besteden. 

Downloads

Contact

Karweidienst

Adres
De Zuidkaai Zuidmoerstraat 136 , 9900 Eeklo
Tel.
Vandaag
Nu gesloten
Open van 09:00 tot 12:00
Morgen
op afspraak 09:00 tot 12:00
Naar top