Kermis

De kermis vindt plaats op het markt- en ceremonieplein.

Tijdens de kermis genieten kinderen van een ritje met de kindermolen, autoscooter of miniscooter. Tussendoor is er tijd voor een suikerspin of een andere zoete lekkernij. Koordje trek, eendjes vangen en het schietkraam zijn ook van de partij. Voor hen die houden van geluk in het spel, is er het lunapark.

Zomerkermis

Het stadsbestuur heeft het overlegcomité afgewacht. Hierin is duidelijk geworden dat er geen zomerkermis georganiseerd mag worden.

We betreuren uiteraard dat we dit feestelijk evenement weeral niet kunnen laten doorgaan, maar samen met vele anderen moeten we gewoon nog even volhouden en onze inspiratie en goede moed opsparen voor de volgende editie.

Winterkermis

De jaarlijkse winterkermis die traditiegetrouw doorgaat het derde weekend van oktober, vindt ook dit jaar plaats. De foorreizigers nemen een standplaats in op het markt- en ceremonieplein op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 oktober.

Zo kunnen de liefhebbers van de kermis naar hartenlust genieten van een ontspannend bezoekje aan hun favoriete attractie.

Er is amusement voorzien voor groot en klein: een ritje op de kindermolen, trampolinespringen, smullen van lekkere oliebollen, … en nog zoveel meer!

De kermis is geopend op vrijdag 15 oktober vanaf 17.00 uur, zaterdag 16 oktober en zondag 17oktober vanaf 14.00 uur.

Aanrader!

Combineer tijdens het weekend van 15-17okt een bezoek aan de winterkermis met de kermisexpo en dompel je onder in de rijke kermistraditie van Eeklo.

Kermisexpo 'Komt dat zien!'

In 2018 ontdekten COMEET en Welzijnsband Meetjesland maar liefst 700 historische kermisaffiches in de Meetjeslandse archieven. COMEET ging daarom aan de slag om een mobiele tentoonstelling te maken over deze historische affiches. Deze expo strijkt neer in de bibliotheek Eeklo van vrijdag 15 oktober tot vrijdag 5 november.

Contact

Markten en foren

Adres
Markt 34 , 9900 Eeklo Stadhuis
Tel.
09 218 29 10
markt@eeklo.be