Kerstshoppingfestival

In december, kerstshoppingmaand, slaan Stad Eeklo en de Economische Raad de handen in elkaar om Eeklo om te toveren tot Kerstshoppingstad.

Het Kerstshoppingfestival is een tweeluik waarmee Eeklo wordt ondergedompeld in een vrolijke kerstsfeer. Niet alleen krijgt de kerstactie ‘Win de Vitrine’ een derde editie, maar komt ook de Eeklose kerstmarkt terug.

Hiermee haalt de Economische Raad een gesmaakt recept terug van onder het stof en wordt van donderdag 21 tot zondag 24 december en van donderdag 28 tot zondag 31 december het marktplein omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt. De Economische Raad is de trekker van de kerstmarkt en krijgt hiervoor ondersteuning van Stad Eeklo.

De Economische Raad: “Onze Kerstmarkt is al enkele edities een schot in de roos geweest. Dit jaar willen we het Marktplein terug omdopen tot een gezellig kerstdorp met authentieke chaletjes, waar er beide weekends veel sfeer zal hangen, dit voor alle leeftijden.

De Kerstman zal langskomen, we luisteren naar een kerstconcert, we organiseren een afterworkparty, er zijn verschillende straatartiesten… Het zal een uitgelezen kans zijn om uw kerstboodschappen in Eeklo te doen en daarnaast te genieten van een hapje en een drankje in een gezellige kerstsfeer.

Voor de handelaars zijn het 2 uitgelezen weekends om klanten naar Eeklo te lokken om hun inkopen te doen en wij willen met de Economische Raad in ondersteuning met de Stad zoveel mogelijk faciliteren om alle Meetjeslanders naar onze stad te trekken.”

Op zaterdag 23 december en zaterdag 30 december kan je ook komen laat-avond-shoppen in Eeklo en genieten van ambiance en animatie. 

De derde editie van ‘Win de Vitrine’ wordt terug door Stad Eeklo georganiseerd, en krijgt hiervoor de ondersteuning van de Economische Raad.

Net zoals de afgelopen twee jaar wordt een leegstaand pand in Eeklo opgevuld met de te winnen prijzen en kan je tussen 1 december 2023 en 7 januari 2024 stempels verzamelen door je kerstboodschappen te doen bij de deelnemende handelaars.

Ben je ondernemer en ben je geïnteresseerd om kerstsponsor te worden of om een kerstchalet uit te baten op de kerstmarkt? Mail dan naar economischeraad@eeklo.be.