Knappe Kop Wout Matthys

Feestjes organiseren met vrienden… maar dan op iets grotere schaal!

Geboren en getogen in Eeklo en lang niet van plan om er weg te gaan. Wout Matthys wordt binnenkort 23 jaar, maar heeft al heel wat mooie projecten op zijn naam staan en heeft daar zijn handen meer dan vol mee! Lees hier het verhaal van deze gedreven jonge Eeklonaar. 

“Als klein Woutje groeide ik op bij mijn mama in de Rabautstraat en in de Sparrebosstraat bij papa, twee straten op een boogscheut van het bruisende centrum van Eeklo. Ik was ook vaak bij mijn grootouders aan moeders kant, die jarenlang crèmerie Boy uitbaatten op het Koningin Astridplein. Mijn grootouders langs vaders kant woonden op slechts 20 meter van ons en daar was ik ook altijd meer dan welkom. Het was leuk om jong te zijn in Eeklo: ik ging naar school in De Wegel en nadien in College Ten Doorn. In het weekend ging ik naar de waterpolo en de scouts! Ik was amper 6 en bracht er mijn hele jeugd door, ik bouwde daar prachtige vriendschappen op.”

“Toen ik ging studeren in Gent ben ik anderhalf jaar gaan co-housen met mijn beste maten, dat was zalig, maar terugkeren naar Eeklo was altijd evident voor mij. Tijdens mijn studententijd mocht ik drie edities van de Student Kick Off mee organiseren waar ik logistiek verantwoordelijke was voor de food & beverages. Dat is later ook een stukje mijn job is geworden want ik werk nu bij Flandria Drinks. Daarnaast ben ik sinds een dik jaar ook vrijwillig stagiair-brandweerman, net als mijn nonkels en neven. Enthousiastelingen zijn er nog altijd welkom trouwens! Ik denk dat ik de eigenschap om me in te zetten voor anderen te danken heb aan mijn ouders. Mijn papa is coördinator in Wijkcentrum De Kring en mijn mama is thuisverpleegster bij het Wit-Gele Kruis!”, klinkt het trots.

Erbij van op de eerste rij

“Ik ben altijd zo blij als er iets doen is in Eeklo: Eeklo jaarmarkt, Helden in het Park, de Kaaifeesten, Diep… Ik ben er altijd graag bij van op de eerste rij, ik word er gelukkig van als er veel volk op pad is in Eeklo, dat doet me deugd. Mijn ma’tje zegt altijd: ‘Je blijft zo vaak rond de kerktoren hangen!’. Ik ben blij dat mensen zich nog altijd blijven inzetten om zulke initiatieven te organiseren, daarom dat ik zelf zo gebeten ben door die microbe. Ik help mee om de De Barfeesten te organiseren, een leuk en gezellig festivalletje voor Scouts Gidsen Baden-Powell. Als lid van de scouts ben ik daar ingerold en in april was het al de derde editie die ik mee mocht organiseren. Ik ben er nu algemeen coördinator en doe de boekingen van de bands. Er komt altijd heel veel werk bij kijken, maar zodra de deur opengaat en de mensen stromen binnen: dat is genieten!”, vertelt hij enthousiast.

“Het Herbakkersfestival vond ik altijd al een mooi en groot festival. Ik ging er als jongetje al naartoe als bezoeker. In 2018 hielp ik voor het eerst mee als vrijwilliger, maar ik wou meer. In 2022 mocht ik mijn eerste editie mee organiseren als lid van vzw Bakfiets. Ik houd me vooral bezig met het logistieke gedeelte en de barwerking. Door de ervaring die ik kon opdoen op andere events, komt dit nu goed van pas! Er kruipt veel tijd in, maar ik kan dat goed managen. Bovendien zie ik dit echt als een hobby, dus ik ben er echt graag mee bezig. Ik wil mijn steentje bijdragen aan een van de slogans van de stad: ‘Eeklo leeft’.”, aldus Wout. “Ik kan zelf echt genieten van zo’n avonden. Van hot naar her vliegen, 40.000 stappen op een dag, maar ik kan ook een pintje drinken en een danske placeren, want ik heb nogal vaak goeie benen!”, lacht hij. 

De jeugd van tegenwoordig is lang zo slecht niet!

“Ondertussen voel ik me een vaste waarde in vzw Bakfiets die het Herbakkersfestival mee organiseert en in de scouts voel ik me al jaren thuis. Ik zie hen ook echt als goeie vrienden, waardoor het allemaal wat plezanter wordt. Eigenlijk organiseer ik feestjes met vrienden, maar op iets grotere schaal.”, lacht hij. “Ik vind het soms jammer dat er altijd criticasters zijn die praten over de jeugd van tegenwoordig, maar heel veel leeftijdsgenoten die ik ken, proberen zich echt in te zetten en bij te dragen tot een mooi en waardevol Eeklo. Enerzijds door zelf iets te organiseren, anderzijds door een pintje te komen drinken met elkaar. De jeugd is lang zo slecht niet, hoor…”

“Als ik enkele tips mag meegeven… spaghetti bij Kurt van De Pin, rum colaatjes bij Kurt van Bar de Q, lekkere drankjes vind je bij Flandria Drinks (en dat zeg ik niet alleen omdat ik er zelf werk)… Uitkijken doe ik naar Oakland, de zomerbar die in het Heldenpark komt, daar kan je me sowieso spotten deze zomer."

"Ik ben dolenthousiast: iets nieuws, iets fris, leuk!”, besluit Wout. 

Naar top