KunstKlap - Steven Baelen

  • za 10 december 2022 van 10:00 tot 11:00
Dit is een UiTPAS activiteit.
Reserveer plaatsen

In de regio van het Meetjesland is héél wat creatief en artistiek talent aanwezig. Om lokale kunstenaars in de kijker te zetten, introduceerde het cultuurcentrum vorig seizoen KunstKlap.

De disciplines die tijdens KunstKlap centraal staan, kunnen heel uiteenlopend zijn. We richten ons immers tot artistiekelingen, creatieve duizendpoten, geboren vertellers, auteurs, beeldend kunstenaars, muzikanten … Kortom, mensen met een creatieve passie.

Jaarlijks duidt het cultuurcentrum een lokale curator aan. Kristof Devos, auteur en illustrator van bekroonde jeugdboeken, neemt in 2022-2023 die rol met verve op zich. Vorige lente nodigde Kristof tijdens één van de KunstKlappen het publiek uit in zijn tuin in Sint-Laureins om te vertellen over zijn werk.

De locatie van KunstKlap kan al even divers zijn als de kunstenaar die centraal staat. Warm je handen alvast op, want ze zullen gegarandeerd klappen!

KunstKlap zaterdag 10 december - 10 uur

Een muurtekening als stapeling van huiselijkheid.

Tijdens deze KunstKlap wil Steven Baelen graag wat meer vertellen over het maakproces van de muurtekening in het auditorium van AZ Alma die kan opgevat worden als een getekende collage. Deze is letterlijk ontstaan vanuit een stapeling aan fragmenten van eerder gemaakt tekeningen van zijn directe omgeving. Al deze fragmenten worden aan en in elkaar getekend tot een nieuw geheel.

Voor dit gesprek zal hij een selectie aan tekeningen meebrengen van de voorbije 15 jaar. Het lijkt hem boeiend om op die manier niet enkel iets te vertellen over het maakproces van de muurtekening maar ook iets over de tekeningen zelf, die niet fungeren als voorstudie of schets maar die tevens op zichzelf staande werken zijn. Net in die shift zit er mooie spanning om tot een gesprek te komen. Interesse? Schrijf je nu in voor de KunstKlap op 10 december.

Locatie: AZ Alma, Ringlaan 15, Eeklo

Locatie

AZ Alma
Ringlaan 15 , 9900 Eeklo

Prijs

  • gratis
  • Kansentarief voor UiTPAS Meetjesland gratis

Organisatie

CultuurCentrum De Herbakker
Pastoor De Nevestraat 10 , 9900 Eeklo