Kzitermee

Het online platform kzitermee.be bundelt alle organisaties en diensten die rond geestelijke gezondheid werken in onze gemeente, de regio Meetjesland en Vlaanderen. Zo kunnen jongeren en volwassenen uit de regio de gepaste informatie, hulpverlening of contacten vinden.

Ga hier naar de website

Mentaal welzijn in de kijker

Eén op vier Belgen voelt zich slecht in zijn vel of wordt in zijn leven geconfronteerd met een psychisch probleem. Nog meer mensen krijgen er onrechtstreeks mee te maken, bijvoorbeeld omdat ze partner, ouder, kind, collega … zijn van een persoon met een psychisch probleem. Toch is er vaak een grote drempel om hulp te zoeken of vinden we niet meteen de hulp die we nodig hebben. Door een duidelijk overzicht te maken van alle hulp in het Meetjesland, wil de website de stap naar professionele hulp verkleinen.

In enkele klikken begeleidt de tool de burgers naar de juiste hulpverlening. Je kan aanduiden voor wie je hulp zoekt, voor welk thema en in welke regio of gemeente. Burgers kunnen via de website rechtstreeks contact opnemen met de organisatie en een hulpvraag stellen. Ook professionals en mensen die hulp zoeken voor iemand anders kunnen terecht op de website. Kzitermee.be helpt het taboe doorbreken en zet je op weg naar de juiste organisatie. 

De Warmste Week

De website werd gelanceerd tijdens De Warmste Week van december 2023. Bert De Backer fietste daarvoor een fietsroute in de vorm van een vlammetje. 

De website is het resultaat van een samenwerking tussen de negen lokale besturen (Lievegem, Evergem, Assenede, Sint-Laureins, Zelzate, Aalter, Kaprijke, Eeklo en Maldegem), de Eerstelijnszone Oost en West Meetjesland, partners in de geestelijke gezondheidszorg en Logo Gezond+ vzw.

Naar top