Laat je testen op dikkedarmkanker

Laat je testen op dikkedarmkanker, je kan dit vroegtijdig laten opsporen.

Het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker geeft mannen en vrouwen van 50 toten met het jaar waarin men 74 wordt de kans om elke twee jaar een stoelgangstaal te laten onderzoeken. Je ontvangt hiervoor een brief met een afname set. Het onderzoek is gratis en snel. Geen excuses dus. Het bevolkingsonderzoek maakt het mogelijk om dikkedarmkanker te voorkomen of al in een vroeg stadium op te sporen. Daardoor zullen minder mannen en vrouwen aan deze kanker overlijden.

Deelnemen aan een screening is nooit verplicht.

Je hebt altijd de vrije keuze om je al dan niet te laten screenen. Zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent en zeker de volgende vragen kan beantwoorden:

  • Welke ziekte of risicofactor spoort de screening op? Hoe vaak komt de ziekte voor? Hoe groot is de kans dat je de ziekte hebt of krijgt? Hoe wordt de ziekte behandeld en hoe succesvol is die behandeling? Verhoogt een tijdige opsporing je kansen op genezing? Waar kan je je laten behandelen?
  • Hoe verloopt de screening? Behoor je wel tot de doelgroep? Wat zijn de mogelijke resultaten en hoe betrouwbaar zijn die? Wat moet je doen als het resultaat afwijkend is? Wat zijn de mogelijke voor- en nadelen van de screening?
Waar kan je terecht voor meer informatie?
  • Over de bevolkingsonderzoeken van de Vlaamse overheid vind je meer informatie op de volgende site:

alle info

Contact

Preventie

Adres
Industrielaan 2 , 9900 Eeklo Stadskantoor
Tel.
09 218 28 08
preventie@eeklo.be
Morgen
open van 09:00 tot 12:30