'Het Lichtend bos'-pad - Rolstoeltoegankelijkheidsscore: 5/5

'Het Lichtend bos'-pad is een rolstoel- en rollatortoegankelijke wandeling, uitgestippeld door RLML

Als rollator- of rolstoelgebruiker is natuurbeleving allesbehalve vanzelfsprekend. Het aanbod van uitgestippelde toegankelijke routes in onze streek is beperkt. Regionaal Landschap Meetjesland & Leivallei en Expertisecentrum Dementie Paradox werkten aan een project waarbij ze rolstoeltoegankelijke routes in onze streek in kaart brengen. 

Het resultaat is een overzicht van 26 routes, twee per gemeente uit het werkingsgebied van Regionaal Landschap Meetjesland & Leivallei. Het routeoverzicht is een verzameling van reeds bestaande routes en zelf uitgestippelde lussen en kan gratis gedownload worden via de website van RLM
Tijdens de inventarisatiefase merkten ze dat het als rollator- of rolstoelgebruiker inderdaad allesbehalve evident is om een passende route te vinden. Ook de routes in dit overzicht zijn niet vrij van hindernissen, maar waar mogelijk werd een alternatieve weg gezocht. Toch is het niet uitgesloten dat er ondanks inspanningen nog steeds enkele knelpunten op de routes aanwezig zijn. Gebruikers mogen deze steeds melden zodat de routes kunnen worden aangepast. 
Hopelijk helpen deze routes rolstoelgebruikers om in eigen streek op pad te gaan!


“Deze route(s)/Dit overzicht is een resultaat van het project Zilvergroen van Regionaal Landschap Meetjesland & Leievallei en Expertisecentrum Dementie Paradox. Dit project werd mogelijk gemaakt met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.”

Downloads

Meer info

Naar top