Lokaalmarkt op 1 april - NIEUWE LOCATIE

Gepubliceerd op donderdag 30 mrt 2023 om 12:55

Opgelet: gewijzigde locatie

Wegens slechte weersvoorspellingen gaat de Lokaalmarkt door in de Blokhutten, Sportlaan 25. De boekenmarkt van 1 april op het Van Hoorebekeplein is geannuleerd.

Op zaterdag 1 april vindt er een lokaalmarkt plaats. Bezoekers kunnen er kennismaken met lokale ambachtelijke bakkers, landbouwers, brouwers, stokers en zelfoogstboeren en op die manier het verhaal achter lokale producten leren kennen.

De lokaalmarkt maakt deel uit van de voedselstrategie van stad Eeklo waarbij lokale en duurzame voedselproductie en -consumptie centraal staan. De voedselstrategie kan je raadplegen op Eeklose Goeste. De Trashbeatz, een band die muziek maakt met minder gebruikelijke muziekinstrumenten, fleurt de lokaalmarkt op.

Ook voor de kinderen tussen 8 en 10 jaar is er animatie. Zij kunnen om 10.30 uur deelnemen aan de gratis workshop knutselen ‘Musee Maison’ van vzw Mooss, waarbij ze in de voetsporen treden van bekende kunstenaars en een boek vol schilderijen maken. Inschrijven kan via lokaalmondiaal@eeklo.be met vermelding van je telefoonnummer en de leeftijd van het kind. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt!

De lokaalmarkt is een mooie start van de Maand van de Markt (april), waarbij we als stad de aantrekkingskracht van de lokale markt willen vergroten en mensen willen aanmoedigen om lokaal te kopen.

De eerste editie van de boekenmarkt van het nieuwe seizoen vindt al plaats op zaterdag 4 maart. Boekenliefhebbers kunnen er elke eerste zaterdag van de maand terecht. Het gaat om een organisatie van de Gentse vzw De Tinten. De boekenmarkt van 1 april is geannuleerd wegens slechte weersvoorspellingen.