Lokaal Mondiaal

Onze wereld is voortdurend in beweging. Meer dan ooit leven we in een geglobaliseerde wereld. Wat aan de andere kant van de wereld gebeurt, is steeds meer voelbaar bij ons en omgekeerd. 

Onze stad staat niet los van de buitenwereld en ook op lokaal niveau voelen we de gevolgen van gebeurtenissen aan de andere kant van de wereld.

Deze mondiale samenleving verbindt onze stad op een complexe manier met andere delen van de aarde. De klassieke opdeling van het "rijke Noorden" en het "arme zuiden" is niet langer houdbaar en relevant. Vele landen in het Zuiden zoals China, India en Braziliƫ kennen een enorme economische sprong voorwaarts, terwijl verschillende landen uit het Noorden aan groei hebben moeten inboeten.

De geografische klemtoon zal in de toekomst minder belangrijk zijn. De klassieke ontwikkelingshulp heeft ondertussen afgedaan en er wordt geijverd voor duurzame lange termijn projecten die het Zuiden versterken en verzelfstandigen. 

De nieuwe samenleving brengt kansen en uitdagingen met zich mee die benut en behandeld moeten worden. Een lokaal bestuur kan in zijn eentje geen oplossingen bieden maar kan wel via zijn gedrag of beleid invloed uitoefenen op de mondiale samenleving en zijn gedeelde verantwoordelijkheid opnemen, daar streven we dan ook naar. 

A tot Z

Of ben je op zoek naar ...

Contact

Adres
Sociaal Huis Industrielaan 2 , 9900 Eeklo
Naar top