Ons manifest

Van beloftevolle sporters tot energieke ondernemers. Van betrokken buurtbewoners tot duurzame denkers. Van cultuurliefhebbers tot sociale beestjes. Van fietsers, wandelaars, shoppers tot terrasjeszitters. Van karakterkoppen, heethoofden, halve garen, tot misbakels.

In Eeklo leven legendes. Vroeger werd verteld dat onze Herbakker je hoofd jonger, mooier of slimmer kon maken. Vandaag weten we dat bij ons vooral knappe koppen wonen. Die verzetten hemel en aarde voor elkaar en voor onze stad. 

Samen maken we Eeklo sterker en mooier. In alle opzichten. We organiseren legendarische evenementen en vertellen straffe verhalen. Want we zijn doeners. En we doen graag gewoon. We kunnen er boeken over schrijven en dat doen we ook. Ook over onze innovatieve idee├źn die hier groeien als kool.

Over onze unieke ligging die ons zo aantrekkelijk maakt, stedelijk en landelijk tegelijk, met alle troeven die daarbij horen. Overal alles wat we hebben om comfortabel te kunnen wonen, te werken, te ontspannen, op te groeien en ouder te worden. Over dat alles scheppen we niet graag op. 

Onze kritische kijk en onze no-nonsense mentaliteit zijn misschien wel ingebakken, maar ze zetten ons ook in beweging en drijven ons voort. 

Ja, we mogen fier zijn op wat we doen. Met elkaar en voor elkaar. Op wat we samen realiseren. En vooral op wie we zijn. Eigenzinnig, energiek, echt. Warm en open-minded. Met een hoekje af, een vleugje humor achter de hand en met twee voeten op de grond. Wij zijn Pol, Mia, Aram, Sofie, Febe, Maxim, Nadia, Emiel, Juan, Amelle, ... en zo'n 22.000 andere Eeklonaars.

Wij zijn Eeklo! 

En we laten niemand onbewogen. 

Ons manifest in pdf-formaat

Naar top