Mantelzorg

Wat is mantelzorg? 

Als mantelzorger sta je op regelmatige basis in voor de ondersteuning van een persoon met een verhoogde zorgbehoefte uit je nabije omgeving. Als vriend, familie- of gezinslid, buur of kennis,... zorg je op regelmatige basis voor iemand die omwille van fysieke of psychische moeilijkheden extra ondersteuning nodig heeft. Mantelzorg bestaat buiten de professionele hulpverlening, maar is vaak wel ondersteunend aan het professioneel aanbod. 

Download de brochure Mantelzorg in Eeklo (pdf)

Mantelzorgverenigingen

Er zijn zes erkende verenigingen van mantelzorgers. Ze organiseren ontspanningsactiviteiten, ontmoetingsmomenten en informatieve samenkomsten. De verenigingen geven ook een tijdschrift uit, inventariseren de noden op het vlak van thuiszorg en verdedigen de belangen van mantelzorgers en gebruikers. Deze 6 verenigingen zijn erkend door het agentschap Zorg en Gezondheid.

Lokaal aanspreekpunt 

Heb je zelf als mantelzorger een concrete vraag? Vind je jouw weg niet tussen de vele informatie over regelgeving en mogelijkheden? Dan kan je terecht in het Sociaal Huis voor meer informatie rond dit thema. Ook wie leuke idee├źn heeft voor initiatieven rond 'dag van de mantelzorger' op 23 juni of wie zelf iets wil uitwerken rond ondersteuning van mantelzorgers kan hier terecht.

A tot Z

Of ben je op zoek naar ...

Downloads

Naar top