Mantelzorgcafé

Mantelzorgcafé in LDC Zonneheem

Op 20 juni nodigen we mantelzorgers uit Eeklo uit in het LDC Zonneheem voor ons eerste mantelzorgcafé.

Dit houdt in dat iedereen uit Eeklo, die de zorg van een naaste op zich neemt, hierop welkom is. Vaak hebben we niet door dat we mantelzorger zijn. De zorg neemt geleidelijk aan toe, en pas als we zelf tegen onze limieten beginnen aanlopen, voelen we aan dat we toch al veel zorg op ons aan het nemen zijn.

Tijdens het mantelzorgcafé komen we samen met lotgenoten, met andere mantelzorgers. Hier kunnen we ons verhaal even kwijt, bij mensen die weten hoe het voelt om extra zorg te moeten dragen.

Naast het delen van jouw verhaal, staat ook zelfzorg centraal op deze middag. Hoe maak je dat je blijft staan? Heb je soms eens tijd voor jezelf, of gaat alle tijd op naar de zorg van jouw naaste? We denken hier samen over na, en beluisteren iedereens ervaringen.

Tenslotte is het ook belangrijk stil te staan bij wat je nodig hebt om deze zorg te blijven dragen. Er is veel mogelijk, maar dit is niet steeds goed gekend. Waar kan je met welke vragen terecht? Ook de nieuwe mantelzorgbrochure van Eeklo vat deze informatie alvast mooi samen voor jullie.

Indien het moeilijk is om je vrij te maken die namiddag, kan je contact opnemen het het LDC Zonneheem of het Sociaal Huis van Eeklo om mee na te denken over opvangmogelijkheden. Ook voor vervoer zijn er diensten mogelijk waar je beroep op kan doen.

We sluiten af met een koffiemomentje. Zo is er ruimte voor vragen, maar ook om nog even gezellig samen te keuvelen. Want ook dat is zelfzorg.  

Deelname is gratis, maar we werken wel met inschrijvingen. Je kan je inschrijven voor het mantelzorgcafé via het LDC Zonneheem.

Contact

Lokaal dienstencentrum Zonneheem

Adres
Schietspoelstraat 9 , 9900 Eeklo Zonneheem
Tel.
09 377 02 46
zonneheem@eeklo.be
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
open van 09:00 tot 16:00