Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / verkeershinder 2019 / werken brug over schipdonkkanaal

werken brug over schipdonkkanaal

Renovatie brug E34/N49 over het Schipdonkkanaal in Eeklo

 

Op zaterdag 2 maart 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondige renovatie van de brug langs de E34/N49 over het Schipdonkkanaal in Eeklo.

Zij verstuurden onderstaand persbericht.

Het wegdek van de brug en ook de onderkant van de brug wordt aangepakt. Het verkeer op de E34/N49 rijdt vanaf zaterdag 2 maart 2019 om 18.00 uur in elke richting over één rijstrook. De werken gebeuren in verschillende fasen en duren tot eind 2019.

 

Over de werken

Op maandag 4 maart start de aannemer met de volledige renovatie van de brug langs E34/N49 over het afleidingskanaal van de Leie in Maldegem. Er komt een nieuw wegdek, nieuwe waterdichting, nieuwe brugdekvoegen en nieuwe leuningen. Ook de onderzijde van de brug wordt gerenoveerd. De voorbereidende nachtwerken zijn al gestart. Het einde van de werken is voorzien in december 2019.

 

Verkeerssituatie

De voorbereidende nachtwerken zijn achter de rug.

Renovatie van de brug: van 4 maart tot eind 2019.

Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook in de beide richtingen.

 

Minder hinder

Door in verschillende fasen te werken, kan het verkeer steeds door op de E34/N49. Tijdens de zomervakantie (bouwverlof) wordt er niet gewerkt. Het verkeer op de E34/N49 rijdt dan terug over twee rijstroken in de beide richtingen. 


Zoeken