Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / verkeershinder in april 2018

verkeershinder in april 2018

Verkeershinder door:

wegenwerken - andere omstandigheden

(Ben je ondernemer? Wat kan je doen bij hinder door openbare werken?) 

 

nieuwsbrief button

(Ik wil mij graag uitschrijven voor de mail)


 

Verkeershinder door WEGENWERKEN 

NIEUW STERRESTRAAT - 2 mei 2018

 SPORTLAAN - 16 t.e.m. 22 april 2018

 BRUGSESTEENWEG - 9 april t.e.m. eind augustus 2018

 EXPRESSWEG - 26 februari tegen zomer 2018

 ZANDVLEUGE - 22 februari tot 30 april 2018 - verlening tot en met 17 mei 2018

 FIETSBRUG BALGERHOEKE – nog geen einddatum

 

Beëindigde werken

 D. GOETHALSSTRAAT - 9 t.e.m. 13 april 2018

 COLLEGESTRAAT - 9 t.e.m. 11 april 2018

 NIJVERHEIDSKAAI - 29 januari 2018 t.e.m. eind maart 2018 - Afgesloten ENKEL 12 april 2018

 PATERSSTRAAT - 6 juni 2017 t.e.m. 13 april 2018

 werken 0procent

Sterrestraat - 2 mei 2018

Wegens nutsvoorzieiningswerken wordt de Sterrestraat volledig afgesloten op woensdag 2 mei 2018. 


werken 50pct

Sportlaan - 16 t.e.m. 22 april 2018

Van maandag 16 tot en met zondag 22 april wordt de Sportlaan door wegeniswerken afgesloten ter hoogte van huisnummer 30. Er wordt een omleiding voorzien via de Rode - Kruisstraat-Parklaan en terug.


werken 0procent

Brugsesteenweg - 9 april t.e.m. eind augustus 2018

Van 9 april tot eind augustus 2018 worden de wegeniswerken uitgevoerd:

 • Fase 1 - 9 tot en met 13 april 2018: ter hoogte van de kruising tussen de Sint-Jansdreef en Brugsesteenweg worden er werken aan de waterleiding  uitgevoerd. De Brugsesteenweg wordt hierdoor doodlopend komende van de R43 (Ringlaan). De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde. Er is een omleiding via Brugsesteenweg - R43 - Leopoldlaan en een omleiding via D. Goethalsstraat - Raverschootstraat – Galgenstraat.
 • Fase 2 - 16 april tot en met 4 mei 2018: rioleringswerken vinden plaats tussen de ovonde en het tankstation. Over dit deel is de weg afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef.
 • Fase 3 - 7 mei tot en met 15 juli 2018 (start bouwverlof): riolerings- en wegeniswerken vinden plaats tussen het tankstation en de Sint-Jansdreef. Dit deel van de Brugsesteenweg is afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde.

 

Tijdens het bouwverlof zal de Brugsesteenweg worden opengesteld met een tijdelijke verharding. Dit betekent dat langzaam verkeer over het volledige traject van de werken mogelijk zal zijn. Vanaf 6 augustus 2018 worden de werken tussen ovonde en tankstation verder afgerond tegen eind augustus. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef.

 


werken 0procent

Expressweg - 26 februari tot tegen zomer 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari 2018 met structureel onderhoud op de Expressweg (E34/N49) tussen Eeklo en Maldegem. In de beide richtingen wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt. Dit zal het geluid van het verkeer sterk reduceren voor de omliggende bewoners. 

 

Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook, in Eeklo begint de onderbreking ter hoogte van de tunnel in Balgerhoeke. 

Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden. Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking van 70km/u aan de werfzone. Het einde van de werken wordt verwacht tegen de zomer van 2018.

Op 2 mei wisselt de werf van kant en legt de aannemer asfalt op de E34 in de richting van Antwerpen. De geplande data hangen af van de weersomstandigheden. 

 

Meer info vindt u op de website van Het Agentschap Wegen en Verkeer


werken 75pct

Zandvleuge - 22 februari tot 30 april 2018 - verlenging tot en met 17 mei 2018

Op donderdag 22 februari 2018 starten er nutsvoorzieningswerken in de Zandvleuge, gedeelte tussen de Blommekes en de Stuifzandstraat. De riolering zal hier vernieuwd worden en er wordt een betonnen constructie gebouwd die als collector en overstort voor de rioleringen dienst zal doen. 

Om deze werken te kunnen uitvoeren zal de Zandvleuge voor alle verkeer worden afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone wel passeren. 

Er wordt een omleiding voorzien via Blommekens - Boelare - N9. Op donderdagvoormiddag, tijdens de wekelijkse markt, verloopt de omleiding via de Vrombautstraat - Kriekmoerstraat - Oostveldstraat - N9. 

 

Afhankelijk van de weersomstandigheden zouden de werken eindigen op maandag 30 april 2018. De werken werden verlengd tot en met donderdag 17 mei 2018.

 

Een overzicht van de omleidingen:

 

Omleidingen werken Zandvleuge

 


werken 0procent

Fietsbrug Balgerhoeke - nog geen einddatum

Wegens ernstige schade aan de fietsbrug in Balgerhoeke, heeft Waterwegen en Zeekanaal beslist om voor de veiligheid de brug onmiddellijk te sluiten. De fietsers kunnen over de brug van de Oude Staatsbaan.

 

fietsbrug Balgerhoeke 251116 AE 

(Albert Everaert)


 

Beëindigde werken

 

D. Goethalsstraat - 9 t.e.m. 13 april 2018

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 april worden de straatgoten aan de onevenzijde in de D. Goethalsstraat vervangen. Hierdoor is de D. Goethalsstraat tijdelijk een éénrichtingsstraat (uitgezonderd voor fietsers) waarbij het verkeer richting N9 wordt toegelaten. Er wordt een omleiding voorzien voor het verkeer komende van de N9 via de K. Alberstraat naar de Raverschootstraat.


 

Collegestraat - 9 t.e.m. 11 april 2018

Wegens nutsvoorzieningswerken is het tweede deel van de Collegestraat afgesloten van maandag 9 tot en met woensdag 11 april. Hierdoor draait de rijrichting van het Schuttershof.


 

Nijverheidskaai - 29 januari t.e.m. eind maart 2018 - afgesloten ENKEL 12 april 2018

De Nijverheidskaai wordt, ter hoogte van het kruispunt met de Tieltsesteenweg, vanaf 29 januari 2018 afgesloten gedurende twee maanden voor rioleringswerken. Het verkeer op de Tieltsesteenweg zal afwisselend over 1 rijstrook kunnen rijden. De Nijverheidskaai wordt doodlopend vanaf de Slachthuisstraat. Er is een omleiding via de Slachthuisstraat-Korte Moeie.

 

Het kruispunt is vanaf eind maart tijdelijk terug open voor alle verkeer. Op 12 april zal het kruispunt wel nog eens volledig worden afgesloten voor asfalteringswerken. De weersomstandigheden kunnen deze data beïnvloeden.

De omleiding komende vanuit Ursel zal via Oostwinkel en Waarschoot verlopen. De omleiding vanuit Eeklo is via het industriepark richting N9 Maldegem.

 


Patersstraat - 2 juni 2017 t.e.m. 13 april 2018

De Patersstraat wordt afgesloten van 6 juni 2017 t.e.m. maart 2018 voor de aanleg van een semi-gescheiden rioleringsstelsel en de volledige herinrichting van de wegenis. 

Fasering

Vanaf dinsdag 6 juni zal de volledige wegenis van de Patersstraat opengebroken worden en zal een tijdelijke steenslag aangebracht worden.

Op maandag 12 juni zullen de nutsmaatschappijen (Eandis, De Watergroep en Proximus) starten met het vernieuwen van hun leidingen. Dit zal gebeuren in 2 fasen om zo de woningen optimaal bereikbaar te houden:

 • Fase 1 - tussen de Stationsstraat en Patersstraat 27. 
 • Fase 2 - tussen Patersstraat 29 tot Zuidmoerstraat.

Vanaf maandag 23 oktober zullen de effectieve wegenis- en rioleringswerken starten, deze worden uitgevoerd door aannemer Cochuyt-De Smet. De werken starten aan het kruispunt met de Zuidmoerstraat (t.e.m. 12 november) en verschuiven richting de Stationsstraat.
Omleiding

Het kruispunt van de Zuidmoerstraat met de Patersstraat wordt volledig afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. De Zuidmoerstraat wordt doodlopend, komende van de Moeie. 

Er is een omleiding voorzien langs de Zandstraat-Leikensweg-Dullaert.

De enkelrichting in de Zuidmoerstraat tussen de Kaaistraat en de Patersstraat wordt opgeheven.

Schoolstraat

Er wordt een schoolstraat ingericht in een gedeelte van de Zuidmoerstraat tussen de Patersstraat en de Kaaistraat. De schoolstraat is niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dit verbod zal gelden tussen 8 - 8.30 uur en tussen 15.30 - 16 uur, op woensdag is dit van 8 - 8.30 uur en 11.45 - 12.15 uur.

 

De totale uitvoeringstermijn van bovenstaande werken wordt geschat op 10 maanden, het einde is voorzien in maart 2018, de werken zullen sowieso afgerond zijn voor de paasvakantie. Intussen wordt intern nagedacht over het definitief statuut van de Patersstraat, dit kan als een trage straat (maximaal 30 km/h) of als fietsstraat zijn.


Verkeershinder door ANDERE OMSTANDIGHEDEN 

Receptie zondagse rommelmarkt 't Kaaiken - 15 april 2018

Op zondag 15 april vindt een receptie van de zondagse rommelmarkt plaats aan ’t Kaaiken. Hierdoor is tussen 6 en 13 uur de toegang verboden voor gemotoriseerd verkeer en is het verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen:

 • Gebroeders Van De Woesteyneplein
 • Gebroeders Van De Woesteyneplein - van huisnummer 1 t.e.m. 15
 • Zuidmoerstraat - van huisnummer 104 t.e.m. 106
 • Dullaert - huisnummer 1 t.e.m. 39

 

Tamboer- en avondmarkt - 1 mei 2018

Naar aanleiding van de Tamboer- en avondmarkt op dinsdag 1 mei, gelden volgende verkeersregels tussen 14 uur en 22.30 uur.

 

Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen:

 • Markt, van huisnummer 2 t.e.m. 72;
 • Marktplein;
 • Kerkplein, van huisnummer 1 t.e.m. 6;
 • Boelare, tussen Markt en August Van Ackerstraat.

 

De toegang tot volgende straten en pleinen is verboden voor alle voertuigen:

 • Markt, van huisnummer 2 t.e.m. de Lijnendraaierstraat;
 • Marktplein;
 • Kerkplein, van huisnummer 1 t.e.m. 6.

 

De toegang is verboden voor alle motorvoertuigen ‘uitgezonderd fietsers’ in de Boelare, tussen de Markt en de August van Ackerstraat. Er wordt een omleiding georganiseerd zoals bij de donderdagmarkt via de Boelare, August Van Ackerstraat, Jan Frans Willemsplein, Weversstraat, Snuifmolenstraat, Eikelstraat, Molenstraat/Opeisingstraat en omgekeerd. 

 

Bloemenmarkt - 6 mei 2018

Zondag 6 mei 2018 is er van 9 tot 13 uur de Bloemenmarkt op het marktplein. Het is van 7 tot 14 uur verboden te rijden en te parkeren op het marktplein. 

 

100 dagenoptocht - 9 mei 2018

De optocht met al die feestende jongeren gaat door op woensdag 9 mei 2018 van 9 tot 11 uur en wordt in goede banen geleid door de stad in nauwe samenwerking met de politie.

Om de veiligheid van de leerlingen tijdens de optocht te garanderen, is het op woensdag 9 mei van 7 tot 11.30 uur verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten, uitgezonderd landbouwvoertuigen:

 • Burg. L. Van Dammelaan, tussen de Burg. M. Goethalslaan en de Zonnebloemstraat;
 • Burg. M. Goethalslaan
 • Zuidmoerstraat, vanaf huisnummer 125 tot aan de Kaaistraat.

 

Om de veiligheid van de leerlingen tijdens de optocht te garanderen, is het op woensdag

9 mei van 9 tot 11 uur verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten:

 • Weversstraat
 • Snuifmolenstraat

 

De toegang is op woensdag 9 mei in volgende straten verboden van 7 tot 9 uur en van 11 tot 11.45 uur voor alle voertuigen, uitgezonderd landbouwvoertuigen:

 • Burg. L. Van Dammelaan, tussen de Burg. M. Goethalslaan en de Zonnebloemstraat
 • Burg. Maurice Goethalslaan

 

Ook de toegang tot de Visstraat, komende van de N9, is vanaf 10.30 uur verboden voor alle voertuigen tot het voorbijgaan van de optocht.

 

Patersstraat - 12 mei 2018

Wegens een verhuis wordt de Patersstraat afgesloten op zaterdag 12 mei. Men kan omrijden via de Cocquytstraat.

 

Collegestraat - 12 mei 2018

Wegens een verhuis wordt de Collegestraat op zaterdag 12 mei afgesloten. Hierdoor wordt de rijrichting van de Vlamingstraat gedraaid.

 

NIEUW J. Dellaertstraat - 16 tot en met 21 mei 2018

De J. Dellaertstraat wordt afgesloten van woensdag 16 tot en met maandag 21 mei wegens het plaatsen van een mobile kraan.

 

NIEUW Vlamingstraat - 19 mei 2018

Door werken aan een woning wordt de Vlamingstraat afgesloten op zaterdag 19 mei. Hierdoor is men verplicht vanuit de Sterrestraat links af te slaan richting de Collegestraat.

 

NIEUW Meetjeslandse Cafédag - maandag 21 mei 2018

Voor het Meetjeslandse Cafédag wordt op maandag 21 mei van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

NIEUW R. Vermaststraat - zaterdag 26 mei 2018

Wegens een verhuis wordt de R. Vermaststraat op zaterdag 26 mei afgesloten.

 

NIEUW Schapendag - zondag 3 juni 2018

Voor Schapendag wordt op zondag 3 juni van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

NIEUW Ambachtendag - zondag 24 juni 2018

Voor Ambachtendag wordt op zondag 24 juni van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat. 

 


2018

verkeershinder maart 2018

verkeershinder februari 2018

verkeershinder januari 2018

 

2017

verkeershinder december 2017

verkeershinder november 2017

verkeershinder oktober 2017

verkeershinder september 2017

verkeershinder in augustus 2017

verkeershinder in juli 2017

verkeershinder in juni 2017

verkeershinder in mei 2017

verkeershinder in april 2017

verkeershinder maart 2017

verkeershinder in februari 2017

verkeershinder in januari 2017

 


Zoeken