Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / verkeershinder in mei 2018

verkeershinder in mei 2018

Verkeershinder door:

wegenwerken - andere omstandigheden

(Ben je ondernemer? Wat kan je doen bij hinder door openbare werken?) 

 

nieuwsbrief button

(Ik wil mij graag uitschrijven voor de mail)


 

Verkeershinder door WEGENWERKEN 

NIEUW NETUITBREIDINGEN OP VERSCHILLENDE LOCATIES - 4 juni t.e.m. eind augustus 2018

NIEUW RAVERSCHOOTSTRAAT-SLACHTHUISSTRAAT-NIJVERHEIDSKAAI-NIEUWENDORPE - 31 mei t.e.m. 13 juli 2018

NIEUW KORTE MOEIE-MANDEWEEGSKEN-DOORNSTRAAT-HOGE BOSSTRAAT-BOTERHOEK - 4 t.e.m. 7 juni 2018

NIEUW MOLENSTRAATJE - 28 mei tot 15 juni 2018 (10 dagen) 

 MOEIE - 24 mei t.e.m. 31 mei 2018

 BRUGSESTEENWEG - 9 april t.e.m. eind augustus 2018

 EXPRESSWEG - 26 februari tegen zomer 2018

 FIETSBRUG BALGERHOEKE – nog geen einddatum

 

Beëindigde werken

 ZANDVLEUGE - 22 februari tot 30 april 2018 - verlening tot en met 17 mei 2018 

 STERRESTRAAT - 2 mei 2018


 

werken 0procent

Netuitbreidingen op verschillende locaties - 4 juni t.e.m. eind augustus 2018

In opdracht van Eandis zijn er van 4 juni tot eind augustus op verschillende locaties netuitbreidingen van de elektriciteit ingepland.

 • In de omgeving van de expresweg worden er kabels geplaats in functie van nieuwe windturbines.
 • Er worden kabelwerken uitgevoerd in de Aalschootdreef, Bus, Peperstraat, Waaistraat, Hoogstraat, Moerstraat, Maroyendam en Boterhoek
  Een eerste fase start op 4 juni in de Aalschootdreef om zo op te schuiven richting Bus en Peperstraat.
 • Ook in de Blakstraat en de Galgenstraat is een netuitbreiding voorzien van 4 tot 19 juni. Hier zal het verkeer in beide richtingen de werf kunnen passeren. 


werken 0procent

Raverschootstraat-Slachthuisstraat-Nijverheidskaai-Nieuwendorpe - 31 mei t.e.m. 13 juli 2018

In opdracht van Aquafin worden er vanaf 7 juni rioleringswerken uitgevoerd op het kruispunt Slachthuisstraat-Nieuwendorpe en ter hoogte van Raverschootstraat 329. Wanneer de asfaltwerken door omstandigheden niet klaar zijn, dan schuiven deze werken mee op.

De werken kaderen in de optimalisatie van de collectoren en worden uitgevoerd door Besix NV. De ingrepen zorgen ervoor dat er minder regenwater naar de zuiveringsinstallatie wordt afgevoerd maar in het oppervlaktewater terechtkomt.

 

Detailplanning van de rioleringswerken onder voorbehoud van weersomstandigheden:

 • Van 31 mei tot 8 juni wordt de Leikensweg onderbroken tussen Dullaert en Zandstraat.
 • Van 7 juni tot 13 juli wordt de Raverschootstraat volledig onderbroken ter hoogte van de Ringlaan. Het op en afrijden van de ring zal niet mogelijk zijn. De Ringlaan zelf blijft vrij. De Raverschootstraat wordt doodlopend vanaf de Galgenstraat. De Ringlaan is te bereiken via de Industrielaan en via de Galgenstraat naar de Brugsesteenweg.
 • Van 7 juni tot 13 juli wordt het kruispunt Slachthuisstraat-Nijverheidskaai-Nieuwendorpe afgesloten voor alle verkeer. Omrijden kan via Industrielaan of Tieltsesteenweg.

 


werken 0procent

Korte Moeie-Mandeweegsken-Doornstraat-Hoge Bosstraat-Boterhoek - 4 t.e.m. 7 juni 2018

In de week van maandag 4 tot en met donderdag 7 juni zijn asfalteringswerken voorzien in enkele straten. Hierbij wordt de bovenste laag afgeschraapt en een nieuwe toplaag aangebracht. Deze werken worden uitgevoerd in opdracht van de stad door aannemer Abog NV uit Wetteren.

Gedurende de werken is geen verkeer toegelaten in de straat. Er is per werfzone een omleiding voorzien voor doorgaand verkeer.

Detailplanning van de asfaltwerken onder voorbehoud van weersomstandigheden:

 • 4 juni: Affrezen van toplaag Korte Moeie en Mandeweegsken
 • 5 juni: Asfalteren van Mandeweegsken tot aan oprit Ontex. Affrezen van toplaag Doornstraat, Hoge Bosstraat ter hoogte van Koude Keuken huisnummers 6-8 en Boterhoek ter hoogte van huisnummer 2
 • 6 juni: Asfalteren Korte Moeie, Hoge Bosstraat ter hoogte van Koude Keuken huisnummers 6-8 en Boterhoek ter hoogte van huisnummer 2
 • 7 juni: Asfalteren van Doornstraat

 
werken 0procent

Molenstraatje - 28 mei t.e.m. 15 juni 2018 (10 werkdagen)

Tussen 28 mei en 15 juni zal het Molenstraatje gedurende 10 werkdagen afgesloten zijn voor nutsvoorzieningswerken. Ook Aalstgoed kan in die persiode enkele dagen onderbroken zijn.werken 50pct

Moeie - 24 mei t.e.m. 31 mei 2018

Voor het uitvoeren van boringen wordt de Moeie aan het kruispunt met de Tieltsesteenweg vandaag en morgen (25 mei 2018) éénrichtingsverkeer richting de Zuidmoerstraat. De eerste dagen van volgende week volgt de herstelling. De hinder zou dan eerder beperkt zijn. 


werken 10pct

Brugsesteenweg - 9 april t.e.m. eind augustus 2018

Van 9 april tot eind augustus 2018 worden de wegeniswerken uitgevoerd:

 • Fase 1 - 9 tot en met 13 april 2018: ter hoogte van de kruising tussen de Sint-Jansdreef en Brugsesteenweg worden er werken aan de waterleiding  uitgevoerd. De Brugsesteenweg wordt hierdoor doodlopend komende van de R43 (Ringlaan). De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde. Er is een omleiding via Brugsesteenweg - R43 - Leopoldlaan en een omleiding via D. Goethalsstraat - Raverschootstraat – Galgenstraat. 
 • Fase 2 - 16 april tot en met 4 mei 2018: rioleringswerken vinden plaats tussen de ovonde en het tankstation. Over dit deel is de weg afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef. 
 • Fase 3 - 7 mei tot en met 15 juli 2018 (start bouwverlof): riolerings- en wegeniswerken vinden plaats tussen het tankstation en de Sint-Jansdreef. Dit deel van de Brugsesteenweg is afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde.

 

Tijdens het bouwverlof zal de Brugsesteenweg worden opengesteld met een tijdelijke verharding. Dit betekent dat langzaam verkeer over het volledige traject van de werken mogelijk zal zijn. Vanaf 6 augustus 2018 worden de werken tussen ovonde en tankstation verder afgerond tegen eind augustus. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef.

 


werken 50pct

Expressweg - 26 februari tot tegen zomer 2018

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 26 februari 2018 met structureel onderhoud op de Expressweg (E34/N49) tussen Eeklo en Maldegem. In de beide richtingen wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt. Dit zal het geluid van het verkeer sterk reduceren voor de omliggende bewoners. 

 

Tijdens de werken rijdt het verkeer in beide richtingen over één rijstrook, in Eeklo begint de onderbreking ter hoogte van de tunnel in Balgerhoeke. 

Ook gaan de op- en afritten dicht en moet het verkeer omrijden. Voor de veiligheid geldt er een snelheidsbeperking van 70km/u aan de werfzone. Het einde van de werken wordt verwacht tegen de zomer van 2018.

Op 2 mei wisselt de werf van kant en legt de aannemer asfalt op de E34 in de richting van Antwerpen. De geplande data hangen af van de weersomstandigheden. 

 

Meer info vindt u op de website van Het Agentschap Wegen en Verkeer

 


werken 0procent

Fietsbrug Balgerhoeke - nog geen einddatum

Wegens ernstige schade aan de fietsbrug in Balgerhoeke, heeft Waterwegen en Zeekanaal beslist om voor de veiligheid de brug onmiddellijk te sluiten. De fietsers kunnen over de brug van de Oude Staatsbaan.

 

fietsbrug Balgerhoeke 251116 AE 

(Albert Everaert)


 

Beëindigde werken

Zandvleuge - 22 februari tot 30 april 2018 - verlenging tot en met 17 mei 2018

Op donderdag 22 februari 2018 starten er nutsvoorzieningswerken in de Zandvleuge, gedeelte tussen de Blommekes en de Stuifzandstraat. De riolering zal hier vernieuwd worden en er wordt een betonnen constructie gebouwd die als collector en overstort voor de rioleringen dienst zal doen. 

Om deze werken te kunnen uitvoeren zal de Zandvleuge voor alle verkeer worden afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen de werfzone wel passeren. 

Er wordt een omleiding voorzien via Blommekens - Boelare - N9. Op donderdagvoormiddag, tijdens de wekelijkse markt, verloopt de omleiding via de Vrombautstraat - Kriekmoerstraat - Oostveldstraat - N9. 

 

Afhankelijk van de weersomstandigheden zouden de werken eindigen op maandag 30 april 2018. De werken werden verlengd tot en met donderdag 17 mei 2018.


 

Sterrestraat - 2 mei 2018

Wegens nutsvoorzieiningswerken wordt de Sterrestraat volledig afgesloten op woensdag 2 mei 2018. 


Verkeershinder door ANDERE OMSTANDIGHEDEN 

Tamboer- en avondmarkt - 1 mei 2018

Naar aanleiding van de Tamboer- en avondmarkt op dinsdag 1 mei, gelden volgende verkeersregels tussen 14 uur en 22.30 uur.

 

Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen:

 • Markt, van huisnummer 2 t.e.m. 72;
 • Marktplein;
 • Kerkplein, van huisnummer 1 t.e.m. 6;
 • Boelare, tussen Markt en August Van Ackerstraat.

 

De toegang tot volgende straten en pleinen is verboden voor alle voertuigen:

 • Markt, van huisnummer 2 t.e.m. de Lijnendraaierstraat;
 • Marktplein;
 • Kerkplein, van huisnummer 1 t.e.m. 6.

 

De toegang is verboden voor alle motorvoertuigen ‘uitgezonderd fietsers’ in de Boelare, tussen de Markt en de August van Ackerstraat. Er wordt een omleiding georganiseerd zoals bij de donderdagmarkt via de Boelare, August Van Ackerstraat, Jan Frans Willemsplein, Weversstraat, Snuifmolenstraat, Eikelstraat, Molenstraat/Opeisingstraat en omgekeerd. 

 

Bloemenmarkt - 6 mei 2018

Zondag 6 mei 2018 is er van 9 tot 13 uur de Bloemenmarkt op het marktplein. Het is van 7 tot 14 uur verboden te rijden en te parkeren op het marktplein. 

 

100 dagenoptocht - 9 mei 2018

De optocht met al die feestende jongeren gaat door op woensdag 9 mei 2018 van 9 tot 11 uur en wordt in goede banen geleid door de stad in nauwe samenwerking met de politie.

Om de veiligheid van de leerlingen tijdens de optocht te garanderen, is het op woensdag 9 mei van 7 tot 11.30 uur verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten, uitgezonderd landbouwvoertuigen:

 • Burg. L. Van Dammelaan, tussen de Burg. M. Goethalslaan en de Zonnebloemstraat;
 • Burg. M. Goethalslaan
 • Zuidmoerstraat, vanaf huisnummer 125 tot aan de Kaaistraat.

 

Om de veiligheid van de leerlingen tijdens de optocht te garanderen, is het op woensdag

9 mei van 9 tot 11 uur verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten:

 • Weversstraat
 • Snuifmolenstraat

 

De toegang is op woensdag 9 mei in volgende straten verboden van 7 tot 9 uur en van 11 tot 11.45 uur voor alle voertuigen, uitgezonderd landbouwvoertuigen:

 • Burg. L. Van Dammelaan, tussen de Burg. M. Goethalslaan en de Zonnebloemstraat
 • Burg. Maurice Goethalslaan

 

Ook de toegang tot de Visstraat, komende van de N9, is vanaf 10.30 uur verboden voor alle voertuigen tot het voorbijgaan van de optocht.

 

Patersstraat - 12 mei 2018

Wegens een verhuis wordt de Patersstraat afgesloten op zaterdag 12 mei. Men kan omrijden via de Cocquytstraat.

 

Collegestraat - 12 mei 2018

Wegens een verhuis wordt de Collegestraat op zaterdag 12 mei afgesloten. Hierdoor wordt de rijrichting van de Vlamingstraat gedraaid.

 

J. Dellaertstraat - 16 tot en met 21 mei 2018

De J. Dellaertstraat wordt afgesloten van woensdag 16 tot en met maandag 21 mei wegens het plaatsen van een mobile kraan.

 

Vlamingstraat - 19 mei 2018

Door werken aan een woning wordt de Vlamingstraat afgesloten op zaterdag 19 mei. Hierdoor is men verplicht vanuit de Sterrestraat links af te slaan richting de Collegestraat.

 

Meetjeslandse Cafédag - maandag 21 mei 2018

Voor het Meetjeslandse Cafédag wordt op maandag 21 mei van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

R. Vermaststraat - zaterdag 26 mei 2018

Wegens een verhuis wordt de R. Vermaststraat op zaterdag 26 mei afgesloten.

 

NIEUW Patersstraat - maandag 28 mei tot en met dinsdag 29 mei 2018

Wegens werken aan een woning wordt de Patersstraat op maandag 28 en dinsdag 29 mei afgesloten.

 

NIEUW Vlamingstraat - 29 mei tot en met 1 juni 2018

Door werken aan een woning wordt de Vlamingstraat afgesloten van dinsdag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni. Hierdoor moet het verkeer komende van de Sterrestraat verplicht naar links.

 

NIEUW Zomerkermis - woensdag 30 mei tot en met maandag 4 juni 2018

Door de zomerkermis is het van dinsdag 29 mei 12.30 uur tot en met dinsdag 5 juni 11.00 uur verboden te parkeren en stil te staan op het Marktplein en de Markt (huisnummer 2 t.e.m. 16). De toegang is op dat moment ook verboden voor alle verkeer. Er wordt een omleiding voorzien vanaf het kruispunt Stationsstraat/Raamstraat - Lijnendraaierstraat - Kerkstraat. Op donderdag 31 mei is deze omleiding niet van toepassing. De omleiding voor de jaarmarkt kan dan worden gevolg. (zie verder) 

 

NIEUW Jaarmarkt en Jaarmarktkoers - donderdag 31 mei 2018

Op donderdag 31 mei is er van 8 tot 13 uur jaarmarkt in Eeklo. De kramen staan opgesteld langs de N9 (Stationsstraat en Markt), aan weerszijden van de middenberm. Vanaf 16.30 uur start de traditionele jaarmarktkoers van De Sportvrienden. De renners starten aan het marktplein en rijden via Markt, Boelare en Blommekens, terug via Boelare naar Markt en Stationsstraat. Om 18.30 uur is er een wedstrijd voor dames. De wedstrijden zijn afgelopen rond 20.15 uur. Deze wedstrijden worden gereden op een gesloten omloop.

Volgende maatregelen zijn van kracht:

 

PARKEREN

Parkeren en stilstaan is verboden van 5 tot en met 21 uur in volgende straten of delen van straten:

 • Markt
 • Stationsstraat - huisnummers 1 tot 81, 97 tot 107 en 2 tot 78
 • Marktplein
 • Kerkplein - huisnummer 1 tot 6
 • D. Goethalsstraat
 • Raverschootstraat - tussen Tieltsesteenweg en D. Goethalsstraat
 • Oostveldstraat - tussen de Stationsstraat en Kottemstraat (parkeerplaatsen op de rijbaan)
 • Zandvleuge
 • Tieltsesteenweg - tussen de Raverschootstraat en de Moeie 

Vanaf 14 uur komen volgende straten er bij:

 • Boelare
 • Blommekens

 

TOEGANG

De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is tussen 5 en 14 uur verboden voor alle voertuigen:

 • Markt
 • Marktplein
 • Kerkplein - vanaf Markt t.e.m. huisnummer 1A
 • Stationsstraat - tussen de markt en de doorsteek aan het Krügercomplex
 • Stationsstraat - rechterrijstrook tussen huisnummer 97 en 107

Van 14 tot en met 21 uur gaat het verbod in voor volgende straten en pleinen voor alle voertuigen:

 • Markt
 • Stationsstraat - tussen de markt en de doorsteek aan het Krügercomplex
 • Boelare
 • Blommekens

 

De toegang tot volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan is tussen 5 en 21 uur verboden voor alle voertuigen, uitgezonderd plaatselijk verkeer:

 • Burgemeester Lionel Pussemierstraat, komende van de Oostveldstraat
 • Collegestraat, komende van de Zuidmoerstraat
 • Patersstraat, komende van de Zuidmoerstraat
 • Kaaistraat, komende van de Zuidmoerstraat

Vanaf 14 tot en met 21 uur gaat het verbod ook in voor volgende straten en pleinen, uitgezonderd voor het plaatselijk verkeer:

 • Rabautstraat, komende vanaf het rondpunt (watertoren)
 • Roze, komende vanaf de Rabautstraat
 • Kerkstraat komende vanaf de Roze
 • Koning Albertstraat
 • Molenstraat, tussen de D. Goethalsstraat en de Koning Albertstraat
 • Zilverstraat
 • Teirlinckstraat
 • A. Van Ackerstraat
 • Garenstraat
 • Raamstraat, tussen de Melkerij en de Stationsstraat

 

OMLEIDING 

Tussen 5 en 21 uur

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het verkeer op de N9 komende van Gent met bestemming Brugge en omgekeerd vanaf het kruispunt Stationsstraat/Oostveldstraat: Oostveldstraat - Kriekmoerstraat - Vrombautstraat - Zandvleuge - Heilig Grafstraat - kruispunt Heilig Grafstraat/Molenstraat. 

 

Tussen 5 en 14 uur

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het verkeer komende van Aalter richting Gent vanaf het kruispunt Koning Albertstraat/Boelare/Markt/Molenstraat: Boelare - Blommekens - Vrombautstraat - Kriekmoerstraat - Oostveldstraat - kruispunt Oostveldstraat/Koningin Astridplein/Stationsstraat/Visstraat.

 

Tussen 14 en 21 uur

Er wordt een omleiding georganiseerd voor het verkeer op de N9 komende van Eeklo met bestemming Aalter en omgekeerd vanaf het kruispunt Molenstraat/D. Goethalsstraat - D. Goethalsstraat - Raverschootstraat - kruispunt Raverschootstraat/Tieltsesteenweg/Koning Albertstraat.

 

VERANDERING VAN RIJRICHTING

Er wordt tijdelijk tweerichtingsverkeer ingevoerd tussen 5 en 21 uur in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

 • Patersstraat
 • Collegestraat
 • Kaaistraat
 • Garenstraat
 • Raamstraat, tussen de Melkerij en Stationsstraat

Vanaf 14 uur komen volgende straten er bij:

 • Zilverstraat
 • Teirlinckstraat

 

NIEUW Schapendag - zondag 3 juni 2018

Voor Schapendag wordt op zondag 3 juni van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

NIEUW Ambachtendag - zondag 24 juni 2018

Voor Ambachtendag wordt op zondag 24 juni van 11 tot 18 uur de Bus éénrichtingsverkeer, tussen de Peperstraat en Noordbusakker, in de richting van de Noordbusakker. Er wordt een omleiding voorzien via de Noordbusakker-Vrombautstraat.

 

NIEUW Bouwpunttriatlon - zondag 24 juni 2018

Het is voor de Bouwpunttriatlon van zaterdag 23 juni 8 uur t.e.m. zondag 24 juni 20 uur verboden om te parkeren en stil te staan in volgende straten:

 • Onze-Lieve-Vrouwstraat
 • Jachthaven

 

Op zondag 24 juni, tussen 12 en 17 uur, is het verboden te parkeren en stil te staan en de toegang is er verboden in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

 • Ambachtenstraat
 • Industrielaan
 • Nieuwendorpe
 • Raverschootstraat, tussen Raverschootbrug en de Ringlaan
 • Ringlaan, tussen de Raverschootstraat en de Industrielaan
 • Slachthuisstraat, tussen de Industrielaan en Nieuwendorpe
 • Oosterdienstweg, tussen Nieuwendorpe en de Industrielaan 

 

Op zondag 24 juni, tussen 12 en 17 uur, is de toegang verboden in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

 • Jachthaven
 • Ringlaan, tussen rondpunt AZ Alma en Nieuwendorpe
 • Onze-Lieve-Vrouwestraat 

 

Er wordt voor het doorgaand verkeer een omleiding voorzien via:

 • vanaf het rondpunt AZ Alma - Ringlaan - Leopoldlaan - Molenstraat - Koning Albertstraat - Tieltsesteenweg - kruispunt Tieltsesteenweg/Nijverheidskaai.
 • vanaf het kruispunt Tieltsesteenweg/Nijverheidskaai - Tieltsesteenweg - Raverschootstraat - kruispunt Raverschootstraat/Ringlaan.  

· 


2018

verkeershinder april 2018

verkeershinder maart 2018

verkeershinder februari 2018

verkeershinder januari 2018

 

2017

verkeershinder december 2017

verkeershinder november 2017

verkeershinder oktober 2017

verkeershinder september 2017

verkeershinder in augustus 2017

verkeershinder in juli 2017

verkeershinder in juni 2017

verkeershinder in mei 2017

verkeershinder in april 2017

verkeershinder maart 2017

verkeershinder in februari 2017

verkeershinder in januari 2017

 

 


Zoeken