Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / mobiliteit&werken / verkeershinder in september 2018

verkeershinder in september 2018

Verkeershinder door:

wegenwerken - andere omstandigheden

(Ben je ondernemer? Wat kan je doen bij hinder door openbare werken?) 

 

nieuwsbrief button

(Ik wil mij graag uitschrijven voor de mail)


 

Verkeershinder door WEGENWERKEN 

 ZANDSTRAAT - 10 september t.e.m. 31 oktober 2018

NIEUW VLAMINGSTRAAT -  10 t.e.m.  21 september 2018 - verlenging tot 12 oktober 2018

 NETUITBREIDINGEN OP VERSCHILLENDE LOCATIES - 4 juni t.e.m. eind oktober 2018

 BRUGSESTEENWEG - 9 april t.e.m.  eind september  2018 - verlenging tot 3 oktober 2018

 FIETSBRUG BALGERHOEKE – nog geen einddatum

 

Beëindigde werken

 KATOENSTRAAT - 19 september 2018 

 SPORTLAAN - 24 september 2018

 

 


werken 10pct

Zandstraat - 10 september t.e.m. 31 oktober 2018

Wegens nutsvoorzieningswerken, wordt de Zandstraat deels afgesloten van 10 september tot en met 31 oktober 2018. Er wordt in de Zandstraat éénrichtingsverkeer ingevoerd tussen de Broeders van Liefdestraat en de Leikensweg tijdens de volledige duur van de werken. Er wordt een omleiding voorzien vanaf de Leikensweg via de Ganzepoel-Engelendale-Kloosterakker-Burggravenstraat-Broeders van Liefdestraat naar de Zandstraat.

 


werken 0procent

Vlamingstraat - 10 t.e.m.  21 september 2018 - verlenging tot 12 oktober 2018

Voor werken aan de straat wordt het eerste deel van de Vlamingstraat nog tot 12 oktober afgesloten voor het verkeer.

 


werken 75pct

Netuitbreidingen op verschillende locaties - 4 juni t.e.m. eind oktober 2018

In opdracht van Eandis zijn er van 4 juni tot eind oktober 2018 op verschillende locaties netuitbreidingen van de elektriciteit ingepland.

 • In de omgeving van de expresweg worden er kabels geplaats in functie van nieuwe windturbines.
 • Er worden kabelwerken uitgevoerd in de Aalschootdreef, Bus, Peperstraat, Waaistraat, Hoogstraat, Moerstraat, Maroyendam en Boterhoek.


werken 90pct

Brugsesteenweg - 9 april t.e.m.  eind september 2018 - verlenging tot 3 oktober 2018

Van 9 april tot eind september 2018 worden de wegeniswerken uitgevoerd:

 • Fase 1 - 9 tot en met 13 april 2018: ter hoogte van de kruising tussen de Sint-Jansdreef en Brugsesteenweg worden er werken aan de waterleiding  uitgevoerd. De Brugsesteenweg wordt hierdoor doodlopend komende van de R43 (Ringlaan). De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde. Er is een omleiding via Brugsesteenweg - R43 - Leopoldlaan en een omleiding via D. Goethalsstraat - Raverschootstraat – Galgenstraat. 
 • Fase 2 - 16 april tot en met 4 mei 2018: rioleringswerken vinden plaats tussen de ovonde en het tankstation. Over dit deel is de weg afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de Sint-Jansdreef. 
 • Fase 3 - 7 mei tot en met 15 juli 2018 (start bouwverlof): riolerings- en wegeniswerken vinden plaats tussen het tankstation en de Sint-Jansdreef. Dit deel van de Brugsesteenweg is afgesloten. De handelszaken zijn bereikbaar via de ovonde.

 

Tijdens het bouwverlof zal de Brugsesteenweg worden opengesteld met een tijdelijke verharding. Dit betekent dat langzaam verkeer over het volledige traject van de werken mogelijk zal zijn.

 • Fase 4: Vanaf 5 september 2018 worden de werken tussen de ovonde en het tankstation verder afgerond, de handelszaken zijn dan voor alle vervoer (ook fietsers) opnieuw bereikbaar via de Sint-Jansdreef. De werken worden tegen eind september beëindigd. Voor het plaatsen van de laatste laag asfalt van de rijweg en het fietspad. En dit over de volledige werfzone, zal eind september de straat 1 dag volledig afgesloten worden. De exacte datum zal vooraf meegedeeld worden op infoborden langs de weg.

Het eerste deel van de Brugsesteenweg wordt volledig afgesloten op vrijdag 21 september om de fietspaden af te kunnen werken. Er wordt een omleiding voorzien via de D. Goethalsstraat-Raverschootstraat-Galgenstraat en omgekeerd. De winkels zijn die dag enkel bereikbaar via de Raverschootstraat-Kerkhofweg.

NIEUW Voor de asfaltering van het wegdek wordt, afhankelijk van de weersomstandigheden, het eerste deel van de Brugsesteenweg volledig afgesloten op woensdag 3 oktober 2018. 

 


Fietsbrug Balgerhoeke

Wegens ernstige schade aan de fietsbrug in Balgerhoeke, heeft Waterwegen en Zeekanaal beslist om voor de veiligheid de brug onmiddellijk te sluiten. De fietsers kunnen over de brug van de Oude Staatsbaan.

 

fietsbrug Balgerhoeke 251116 AE 

(Albert Everaert)


 

Beëindigde werken

Katoenstraat - 19 september 2018

Wegens nutsvoorzieningswerken wordt de Katoenstraat op woensdag 19 september afgesloten.

 

Sportlaan - 24 september 2018

Op maandag 24 september 2018 zijn er in de Sportlaan asfalteringswerken gepland. De Sportlaan wordt hierdoor afgesloten tussen de kruising met de Rode - Kruisstraat en Sint - Elooistraat. Er Wordt een omleiding voorzien via de Oostveldstraat-Kriekmoerstraat-Helmstraat-E. Dauwestraat-Sportlaan en omgekeerd. 


Verkeershinder door ANDERE OMSTANDIGHEDEN 

Buurtfeest Stuivenberg - zaterdag 1 september 2018

Op zaterdag 1 september vindt een buurtfeest op Stuivenberg plaats. Het is verboden in de Stuivenberg van huisn° 2 t.e.m. 24 te parkeren en stil te staan van 10 tot 12 uur. De toegang tot de Stuivenberg is dan ook verboden.

 

70's Cycle Run Classic Sprint - zondag 2 september 2018

De 70's Cycle Run Classic sprint vindt dit jaar plaats op zondag 2 september. Hierdoor is het verboden te parkeren en stil te staan en is de toegang verboden steeds van 8 tot 20 uur in volgende straten of delen ervan:

 • Ringlaan, tussen de Industrielaan en Nieuwendorpe
 • Nieuwendorpe, vanaf huisnummer 47 t.e.m. de Ringlaan

Er wordt een omleiding voorzien via kruispunt Ringlaan/Industrielaan - Industrielaan - Slachthuisstraat - kruispunt Nijverheidskaai/Slachthuisstraat/Nieuwendorpe en omgekeerd. 

 

Buurtfeest Rabautstraat - zondag 2 september 2018

Op zondag 2 september vindt een buurtfeest plaats in de Rabautstraat. Hierdoor is het verboden te parkeren en stil te staan in de Rabautstraat op zondag 2 september van 7 tot 22 uur. Tijdens hetzelfde tijdsbestek is ook de toegang tot de Rabautstraat verboden. Er wordt ene omleiding georganiseerd via de Roze-P. Lippenslaan.

 

Buurtfeest Sparrebosstraat - zaterdag 8 september 2018

Voor het buurtfeest in de Sparrebosstraat op zaterdag 8 september, is het verboden te parkeren en stil te staan in de Sparrebosstraat van huisnummer 1 tot en met 17 en 2 tot en met 24 tussen 9 en 0 uur. De toegang tot de Sparrebosstraat is dan verboden tussen de Tuinbouwstraat en de Groenstraat. 

 

NIEUW Moerstraat - mandag 17 september t.e.m. dinsdag 30 oktober 2018

Voor kabelwerken wordt de Moerstraat gedeeltelijk afgesloten. Er wordt éénrichtingsverkeer voorzien van Kruispunt Peperstraat/Kleemhoek tot aan de Boomweg.

 

René Vermaststraat - dinsdag 18 en woensdag 19 september 2018

Door werken aan een woning wordt de René Vermaststraat afgesloten op dinsdag 18 en woensdag 19 september 2018.

 

Korte Moeie - vrijdag 21 september 2018

Voor het plaatsen van een kraan, wordt het eerste gedeelde van de Korte Moeie afgesloten op vrijdag 21 september 2018. Er wordt een omleiding voorzien via de Tieltsesteenweg-Nijverheidskaai-Nieuwendorpe-Slachthuisstraat en omgekeerd.

 

Cocquytstraat - zaterdag 22 september 2018

Wegens een verhuis wordt het tweede deel van de Cocquytstraat afgesloten op zaterdag 22 september 2018. Hierdoor draait de rijrichting van de Vlamingstraat en moet het verkeer komende van de Sterrestraat links af te slaan, richting de Collegestraat.

 

NIEUW Collegestraat - 20, 21, 25 en 28 september en 31 oktober 2018

Door werken aan een woning, wordt de Collegestraat, tussen de Markt en de Vlamingstraat afgesloten op donderdag 20, vrijdag 21, dinsdag 25 en vrijdag 28 september en woensdag 31 oktober afgesloten. Het tweede deel van de Collegestraat is bereikbaar via het Schuttershof of Vlamingstraat (wanneer er hier geen werken plaatsvinden).

 

Teirlinckstraat - woensdag 26 september 2018

De Teirlinckstraat wordt op woensdag 26 september afgesloten wegens een verhuis. Hierdoor wordt de Roze/Kerkstraat doodlopend. Er wordt een omleiding voorzien via de P. Lippenslaan. 

 

Korte Moeie - vrijdag 28 september 2018 - wordt uitgesteld

Wegens nutsvoorzieningswerken wordt het eerste deel van de Korte Moeie afgesloten op vrijdag 28 september 2018. Er wordt een omleiding voorzien via de Tieltsesteenweg-Nijverheidskaai-Nieuwendorpe-Slachthuisstraat en omgekeerd.

 

NIEUW Kaaifeesten - vrijdag 5 t.e.m. maandag 8 oktober 2018

Van vrijdag 5 tot en met maandag 8 oktober vinden de Kaaifeesten plaats. Hiervoor worden verschillende straten ingenomen, waardoor het plaatselijk verkeer hinder mag verwachten. Een kort overzicht van de maatregelen:

1) maandag 1 oktober 7 uur tot dinsdag 9 oktober 17 uur:

Het is verboden te parkeren en stil te staan in volgende straten en pleinen of gedeeltes ervan:

 • Gebroeders van de Woestyneplein (plein)
 • Gebroeders Van de Woestyneplein (huisn° 1-huisn° 15)
 • Zuidmoerstraat (huisn° 104-huisn° 106).

2) Afhankelijk van wanneer de Dullaert open of gesloten is, gelden volgende regels:

2A) Dullaert open - maandag 1 oktober 7 uur tot dinsdag 9 oktober 17 uur:

De toegang van volgende straten en pleinen of  gedeeltes ervan is verboden voor alle motorvoertuigen:

 • Gebroeders van de Woestyneplein (plein)
 • Gebroeders van de Woestyneplein (huisn° 1-huisn° 12).

 

2B) Dullaert gesloten - volgende maatregelen zijn van toepassing op volgende data:

 • vrijdag 5 oktober van 17.30 uur tot 24 uur
 • zaterdag 6 oktober van 14.00 uur tot 24.00 uur
 • zondag 7 oktober van 17.30 uur tot 24.00 uur

De toegang is dan verboden voor allemotorvoertuigen:

 • op het Gebroeders van de Woestyneplein (huisn° 12A-huisn° 15)

De toegang tot volgende straten en pleinen of  gedeeltes ervan is verboden voor alle motorvoertuigen, uitgezonderd plaatselijk verkeer:

 • Zuidmoerstraat, tussen de Euerardstraat en het Gebroeders van de Woestyneplein
 • Dullaert

 

Wanneer de Dullaert gesloten is, wordt er een omleiding georganiseerd voor het plaatselijk verkeer vanaf het kruispunt Zuidmoerstraat/Euerardstraat - Euerardstraat - Hendrik Consciencestraat - Dullaert en omgekeerd.  

 


2018

verkeershinder augustus 2018

verkeershinder juli 2018

verkeershinder juni 2018

verkeershinder mei 2018

verkeershinder april 2018

verkeershinder maart 2018

verkeershinder februari 2018

verkeershinder januari 2018

 

2017

verkeershinder december 2017

verkeershinder november 2017

verkeershinder oktober 2017

verkeershinder september 2017

verkeershinder in augustus 2017

verkeershinder in juli 2017

verkeershinder in juni 2017

verkeershinder in mei 2017

verkeershinder in april 2017

verkeershinder maart 2017

verkeershinder in februari 2017

verkeershinder in januari 2017

 

 


Zoeken