Nieuwe elektrische compacte voertuigen

Gepubliceerd op dinsdag 18 okt 2022 om 14:31

Stad Eeklo neemt een nieuw elektrisch compact voertuig in gebruik. Na de begraafplaats heeft nu ook de groendienst zo’n nieuwe transporter. Deze vervangt een 18 jaar oud voertuig en draagt bij tot de vergroening van het wagenpark.

Het nieuwe voertuig werd eind 2021 al besteld maar kon pas nu geleverd worden. In tussentijd werd een gelijkaardig voertuig ter beschikking gesteld door de leverancier.

De transporter zal hoofdzakelijk de onkruidstomer dragen om onkruid te bestrijden. Daarnaast zal het voertuig worden ingezet om diverse plantsoenen water te geven en inrichtingen van openbaar domein te reinigen.

Verder werd inmiddels beslist om ook een tweede compacte elektrische transporter aan te kopen. Dat voertuig is identiek aan dit aangekocht in 2021 en zal instaan voor het vervoeren van de tweede onkruidstomer.

Beide voertuigen geraken door hun compacte vorm steeds gemakkelijk aan de werkzones in de kleine centrumstraten. Bijkomend kiest Eeklo voor een elektrisch klimaat- en energievriendelijk voertuig.