Nieuwe gemeenschapswacht-vaststeller

Gepubliceerd op woensdag 24 jan 2024 om 10:40

We laten je graag kennis maken met Selly De Meyere, onze nieuwe gemeenschapswacht-vaststeller. Ze zal onze huidige gemeenschapswacht, Peter, versterken en krijgt ook het mandaat om GAS-boetes uit te schrijven.

Selly (37) is afkomstig van Gent en is verwant met Eeklo omdat haar familie hier woont. Ze heeft 16 jaar ervaring bij stad Gent, waar ze werkte als buurtgericht verzorgende in een lokaal dienstencentrum. Selly heeft zo vooral ervaring om goed met mensen om te gaan.

“Ik wil een job waarin ik veel contact kan hebben met mensen”, vertelt Selly. “In mijn nieuwe functie in Eeklo zal ik dat zeker kunnen doen. Daarnaast hou ik ervan om buiten te werken”, zegt ze. Samen met Peter wordt ze het gezicht van onze stad.

Selly is een sociale en empathische persoon, iemand die wil luisteren naar de mensen en ervan houdt om een oplossing te bieden. Je kan bij haar terecht voor allerlei vragen. Ze zal je dan doorverwijzen naar de juiste instantie. Daarnaast kan ze een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) opleggen wanneer dat nodig is

Momenteel wordt Selly door Peter wegwijs gemaakt in onze stad. Die opleiding zal nog duren tot en met 4 maart. Daarna krijgt Selly een uniform en de officiële titel van gemeenschapswacht. Nadien zal ze nog een opleiding van 40 uur volgen om ook vaststeller te worden en wordt ze gemeenschapswacht-vaststeller.