Nieuwe ondergrondse glascontainers

Gepubliceerd op dinsdag 13 jun 2023 om 16:25

Stad Eeklo heeft er acht gloednieuwe ondergrondse glascontainers bij. Vier containers werden geïnstalleerd op de parking van de begraafplaats aan de Kerkhofweg, terwijl de andere vier te vinden zijn op de parking van het Sportpark. De ondergrondse glascontainer aan de begraafplaats vervangen de oude, bovengrondse containers in de Galgenstraat en op de Brugsesteenweg (ovonde). Ook de glascontainer in de Vrombautstraat zal binnenkort verdwijnen, aangezien er nu een efficiënter alternatief beschikbaar is aan het Sportpark.

Door te investeren in ondergrondse glascontainers wil stad Eeklo inzetten op meer efficiënte afvalinzameling en tegelijkertijd het straatbeeld aantrekkelijker maken. Bij ondergrondse glascontainers is het eenvoudig om je glasafval en veilig en hygiënisch te deponeren zonder te veel geluidsoverlast voor de omwonenden.

Helaas zijn er technische problemen met de derde ondergrondse glascontainer die gepland stond op het Gebr. Van De Woestyneplein. Er wordt echter actief gezocht naar een alternatieve locatie, zodat ook daar een geschikte oplossing kan worden geboden.