Stad Eeklo zet in op citymarketing

Gepubliceerd op dinsdag 28 mrt 2023 om 17:12

Eeklo is trots om als één van de eersten in het Meetjesland in te zetten op citymarketing. Stad Eeklo start, na een officiële gunningsprocedure, de samenwerking op met CityD-WES en Supermoon. Het is het begin van een langdurig traject. Hierbij zal de expertise en het advies van die gespecialiseerde bureaus, aangevuld met de deskundigheid die Eeklo zelf in huis heeft, leiden tot een positief gedragen project om de troeven van de stad nog meer naar buiten te brengen.

In Vlaanderen zijn er wel al wat voorbeelden van lokale besturen die inzetten op citymarketing. Om concurrentieel en relevant te blijven als kleine centrumstad met een hoog voorzieningenniveau dienen we onze stad als topmerk te profileren en als kwaliteitsvolle bestemming te ontwikkelen. Enerzijds geven we zo een gezicht aan onze identiteit en anderzijds omarmen we onszelf zoals we zijn.

Het traject omvat participatie van diverse doelgroepen en onderzoek. Het is een doortastende analyse die zowel de sterktes als de zwaktes van de stad in kaart brengt. Om het gewenste imago uit te dragen, is het immers belangrijk dat we het totaalverhaal bekijken. Waarom wil je stad Eeklo bezoeken, waarom wil je er gaan wonen of waarom wil je in Eeklo een onderneming opstarten?

De burgerbevraging van Indivillle in oktober 2022 naar de huidige en gewenste identiteit van Eeklo zien we als een nulmeting.

De resultaten vind je hier

Er is duidelijk heel veel potentieel in Eeklo. Op welke van onze troeven moeten we blijven inzetten? Waar kunnen we bijsturen om Eeklo op de kaart te zetten? Hoe dragen we als bestuur, maar ook als inwoner dit positief Eekloos project uit?