Veiliger fietsverkeer met fietsroutekaart

Gepubliceerd op  woensdag 29 mei 2024 om 14:18
Deze brengt zeven knelpunten in kaart waar mensen zich het minst veilig voelen als ze door de stad fietsen. De fietsroutekaart is een belangrijk onderdeel van de ambitie van Eeklo om een echte fietsstad te worden, aan de knelpunten werden acties gekoppeld om de stads fietsveiliger te maken.

Op woensdag 29 mei stelden de Provincie Oost-Vlaanderen en stad Eeklo de fietsroutekaart van Eeklo voor. Die brengt zeven knelpunten in kaart waar mensen zich het minst veilig voelen als ze door de stad fietsen. De fietsroutekaart is een belangrijk onderdeel van de ambitie van Eeklo om een echte fietsstad te worden. Aan de knelpunten werden dan ook acties gekoppeld die de fietsroutes veiliger moeten maken.

Lokaal bestuur Eeklo, Provincie Oost-Vlaanderen en UGent sloegen de handen in elkaar. Tussen juni en november 2023 konden inwoners en gebruikers online de fietsroutes doorgeven die ze het vaakst gebruiken en de obstakels die ze op hun weg tegenkomen. Vervolgens verfijnden onder meer de scholen en bewonersplatformen de routes en knelpunten.

De stad koppelt gericht acties aan de knelpunten om zo de fietsroutes veiliger te maken. De digitale fietsroutenetwerkkaart wordt vanaf nu jaarlijks geactualiseerd met de gerealiseerde aanpassingen en verbeteringen.

Bekijk de fietsroutekaart

Plan je fietsrit

Naar top