Eddy De Baets krijgt Medaille van Stadsverdienste

Gepubliceerd op  dinsdag 9 jul 2024 om 11:30
Afgelopen zondag heeft Eddy De Baets de Medaille van Stadsverdienste in ontvangst genomen. Eddy kreeg de medaille voor zijn belangrijke bijdrage aan Eeklo.

Eddy De Baets heeft zich gedurende zijn ganse carrière ingezet voor allerlei verenigingen in onze stad. Hij was 14 jaar lang lid van Chiro Centrum en een aantal jaren zong hij ook mee in het jongerenzangkoor Oostveld. 

Ook op sportief vlak was hij altijd actief. Na zijn eigen basketcarrière werd hij ook trainer, jeugdcoördinator, scheidsrechter en manager in het basketbal en ook bestuurslid van Valcke Depa Eeklo. 

Op cultureel vlak zet hij zich nog steeds in bij een aantal verenigingen. Zo is hij voorzitter van EKTT Hermelijn, voorzitter van de stedelijke adviesraad voor cultuur, van het voorzittersoverleg 2.0 en van de werkgroep Eekloverdag. Daarnaast is hij lid van Comeet, van de Raad van Bestuur van Cultuurhuis Herbakker en de bibliotheek en van de werkgroep Kunst in Publieke Ruimte. 

Bij de adviesraad voor cultuur was Eddy de grondlegger van de werkingssubsidies die in zijn periode verviervoudigd zijn. Hij was ook de voorzitter die het PVC-event een plaats heeft gegeven in de theaterzaal van het Cultuurhuis en was de pleiter om een prijs te voorzien voor de Artistieke Ambassadeur van onze stad. Gedurende deze laatste periode heeft hij zich ook geëngageerd om het voorzitterschap van het voorzittersoverleg 2.0 op zich te nemen, ondertussen al 6 jaar, waar de afsprakennota en de adviesaanvragen een procedurevorm kregen. 

Eddy De Baets heeft samen met zijn echtgenote, Hilde Lammertyn, twee kinderen: Wim en Evelien. Hij startte zijn carrière in 1979 en kende een rijkgevulde loopbaan tot hij in 2021 met pensioen ging. 

Naar top