Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / augustus 2017 / Zomer in Zonneheem

Zomer in Zonneheem

Op dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 augustus staat het Lokaal Dienstencentrum Zonneheem op stelten met talrijke evenementen. We sommen ze even voor u op:

ZOMER IN ZONNEHEEM

Zomerfestival van 15 tot en met 17 augustus 2017

Festivaltent Zonneheem, Schietspoelstraat 9 te Eeklo

 

 

Dinsdag 15 augustus 2017

 

13.30 uur

OP STAP IN HEDEN EN VERLEDEN VAN NOORDOOSTELIJK EEKLO

Een shuttledienst brengt de wandelaars om 13.30u van Zonneheem naar de grens Eeklo/Kaprijke. Daar vangt een 6 km lange wandeling onder begeleiding van Amedé Vertenten aan. Langs landelijke wegen en historische plekjes zakt men langzaam af naar de feesttent in de Schietspoelstraat. Onderweg wordt er af en toe eens halt gehouden om te grasduinen in het heden en verleden van de Herbakkersstad.

Bij aankomst in Zonneheem rond 16.00 uur worden de moedige stappers getrakteerd op een natje en een droogje. Deelname kost € 3 per persoon (verzekering + consumptie + hapje inbegrepen).

 

14.00 uur

MEGAFIETSHAPPENING

Start aan de festivaltent, Schietspoelstraat 9.

Fietsend onder begeleiding van Daniel Dias en Walter Vermeire brengt deze tocht ons langs polders, weilanden en prachtige dreven.

Zij laten ons de meest bewonderenswaardige plekjes van het Meetjesland zien.

Rond 16.00 uur wordt u terug aan Zonneheem verwacht waar u nog kan genieten van een lekker hapje en fris drankje. Deelname kost € 3 per persoon (verzekering + consumptie + hapje inbegrepen).

 

14.00 uur

SPEELNAMIDDAG voor GROOTOUDERS & KLEINKINDEREN

We nodigen alle oma's en opa’s en hun kleinkinderen uit voor een gezellige namiddag in de feesttent. Tussen pot en pint kunnen de grootouders bijpraten, terwijl de kleinkinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven op een springkasteel, tijdens een workshop kleuterdans of hiphop met S-pression en gezellig knutselen tijdens de creatieve workshop van Klutske.

 

Danspret met S-pression

Staat je kleinkind ook nooit stil als het zijn favoriete muziek hoort? Dan is deze workshop zeker iets voor hem! Van 14 tot 15 uur begeleidt Sara, dansdocente bij S-pression, kleuters bij hun eerste danspasjes tijdens een keileuke workshop! Daarna is het van 15.30 tot 16.30 uur aan kinderen van 6 tot 12 jaar om hun benen uit te slaan tijdens de energieke workshop Hip hop / clip. Danservaring is niet nodig.

 

Klutske

Kinderen tussen 3 en 12 jaar maken onder begeleiding van het interactief kindertheater Klutske elk een ‘boemcarchellenstokje’ dat muziek maakt en tevens kan rijden en ze ter gelegenheid van het zomerfeest meekrijgen.

 

SPRINGKASTELEN & GRATIS PANNENKOEKEN

voor alle kleinkinderen maken het amusement compleet. Uiteraard krijgen oma & opa ook 1 gratis pannenkoek!

 


 

 

Woensdag 16 augustus 2017

 

Grandioos TUINFEEST i.s.m. het Internationaal Folklorefestival Hasselt

GRATIS toegang!

 

 

10.30 uur

Aperitiefconcert met SENIORENORKEST EEKLO & SENIORENORKEST ZEELAND

Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen slaan de handen in elkaar voor een adembenemend aperitiefconcert met herkenbare deuntjes, meezingers en evergreens, afgewisseld met een tango, wals, chachacha, salsa, rumba, ... Voor elk wat wils!

 

11.00 uur

BARBECUEFESTIJN

Kipfilet, gemarineerde varkenssaté, barbecueworst, aardappelsalade, verschillende dagverse groenten, pastasalade, stokbrood, assortiment koude sausen.

Dit alles aan de prijs van

€ 17,00 per persoon

€ 15,00 voor 55-plussers + KomUitPas

Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem, Schietspoelstraat 9 te Eeklo is noodzakelijk, ten laatste op maandag 7 augustus 2017.

 

13.30

TUINFEEST met optredens van:

ALMA GUARANI' - Asunción - PARAGUAY

Folkloregroep Alma Guaraní komt uit Asunction, de hoofdstad van Paraguay. De groep heeft als doel om de nationale dansen, muziek en gewoontes te bewaren en de rijke culturele tradities van Paraguay verder te verspreiden.

In hun zwoele dansen toont Alma Guaraní ons het liefdesspel tussen charmante dames en galante heren. De dansers worden begeleid door gitaar, harp, accordeon en bandoneon (een harmonica-achtig instrument, vaak gebruikt bij tango).

De groep bestaat uit een twintigtal dansers en muzikanten tussen 16 en 30 jaar oud, zowel professionals als amateurs. Sinds de oprichting van de groep in 1994 waren ze al te bewonderen in Amerika, Azië en Europa.

 

ZESPOL ELK – Elk - POLEN

Zespół Ełk komt uit de gelijknamige stad Ełk, een stad in het noordoosten van Polen, niet ver van de grens met Litouwen, Rusland en Wit-Rusland. De groep komt uit Mazurië, een streek die bekend staat als het gebied van de duizend meren.

Zespół Ełk is een waardige vertegenwoordiger van de prachtige dans, muziek, zang en klederdracht uit verschillende Poolse regio's. De groep beschikt over traditionele klederdrachten uit elf verschillende streken.

De groep werd opgericht in 2001 en telt momenteel 120 leden van alle leeftijden. Ze zijn onderverdeeld in vier dansgroepen, een muziekgroep en een koor. De groep neemt geregeld deel aan internationale festivals. Deze zomer reizen ze voor het eerst af naar België.

 

SIKANIA FOLK  - Bivona - SICILIË

Folkloregroep Sikania Folk komt uit Bivona, een dorpje in de Siciliaanse provincie Agrigento. De groep promoot de Siciliaanse cultuur in hun dansen en muziek.

Sikania Folk werd opgericht in 2010 en bestaat uit een 30-tal dansers, muzikanten en zangers. De groep treedt geregeld op in binnen- en buitenland en daarnaast organiseren de leden van Sikania Folk jaarlijks het Internationaal Folklorefestival in Bivona, ‘Il Festival Internazionale del Folklore Pesca d'Oro’, een belangrijk evenement in de provincie Agrigento.

  

Donderdag 17 augustus 2017

 

09.00 uur

ONTBIJT MET BUBBELS

Wilt u man- of vrouwlief eens aangenaam verrassen? Of heeft u gewoon zin in een Zonneheems ontbijt buiten categorie?

Schuif dan aan voor een uitgebreid, luxueus ontbijt met bubbels in een leuke zomersfeer en dit aan de prijs van € 17,00 per persoon en € 15,00 voor 55-plussers en KomUitPas.

Vooraf inschrijven op het secretariaat van Zonneheem, Schietspoelstraat 9 te Eeklo is noodzakelijk, ten laatste op maandag 7 augustus 2017.

 

10.30 uur

KLINKEN OP 20 JAAR ‘ZOMER IN ZONNEHEEM’

Het is inderdaad reeds 20 jaar geleden dat uw lokaal dienstencentrum het eerste zomerfestival organiseerde. Samen met alle Eeklose senioren heffen wij een glas op deze heugelijke gebeurtenis.

 

10.30 uur

Muzikaal team LEO & YVON

Het duo Leo & Yvon liep elkaar toevallig tegen het lijf bij het shanty koor De Dekzwabbers uit Terneuzen. Ze houden allebei van zingen dus de keus was snel gemaakt. Leo is zelf al ruim 25 jaar bezig met het zingen van liedjes en het schrijven van nummers, en zet ze ook op cd. Hij helpt ook andere die solo willen zingen. Thuis heeft hij een studio waar heel veel wordt gezongen en opgenomen, zingen is voor Leo dan ook een way of live !!!!!!

Yvon zit ook al jaren in de muziek. Zij timmerde aan de weg met haar band! Daarna heeft zij jaren lang gezongen bij een musicalvereniging, maar solo zingen trok haar toch iets meer aan. Nu zingen Leo & Yvon dus samen en brengen een prachtig programma van oude en nieuwe liedjes. In hun korte bestaan hebben ze al wat succes geboekt en slagen ze er elke keer in van elk feestje een sfeervol gebeuren te maken.

 

14.00 uur

RECREATIEF PETANQUETORNOOI

Liefhebbers van petanque nemen het tegen elkaar op tijdens een leuk partijtje ‘jeu de boules’.

De inleg bedraagt € 1,50 per persoon.

Winnaars van elk spel verdienen € 1,00.

Elke ingeschrevene krijgt tevens één consumptiebon.


14.00 uur

ZOMERKOFFIETAFEL met Marijn Devalck als BOMA ON THE ROCKS

MARIJN DEVALCK kent u allemaal als de klassevolle zanger en muzikant van producties als ‘Art Bécaud, ‘Les Compagnons de la Chanson’ en het prestigieuze ‘Dean Martin Tribute’.

Maar voor onze zomerkoffietafel kruipt hij in de huid van zijn alter ego: BOMA on the Rocks. De sponsor van FC De Kampioenen kan niet alleen worsten draaien en vrouwen versieren, maar is evengoed een begenadigd zanger die weet wat ambiance maken is. Zo zag u Boma nog nooit, mijn gedacht !

Boma’s repertoire bevat wel zestig nummers, uit alle perioden, voor alle leeftijden, hij zingt alle genres en in vele talen - ook instrumentaal’. Rock and Roll, Vlaamse volksliederen en meezingers...

Live met 4 muzikanten zorgt deze topentertainer 2 uur lang voor de grootste ambiance en maakt hij van onze zomerkoffietafel één groot meezingfestijn.

Een supernamiddag met een leuke babbel, ’n heerlijk drankje, een lekkere versnapering, gezellige muziek en een swingend danspasje!

Een kaartje voor deze namiddag pretentieloos vertier kost slechts € 6,00.

Vooraf een kaart kopen op het secretariaat van het lokaal dienstencentrum Zonneheem, Schietspoelstraat 9 is noodzakelijk, ten laatste op maandag 7 augustus 2017.

 

Alle info www.zonneheem.be

 

ziz2017 

 


Zoeken