Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / juni 2017 / Doe jij mee met de taxusinzameling?

Doe jij mee met de taxusinzameling?

Van 19 juni tot 26 augustus 2017

Breng je taxussnoeisel tussen 19 juni en 26 augustus naar het recyclagepark en draag zo je steentje bij in de strijd tegen kanker. Taxussnoeisel levert immers grondstof voor geneesmiddelen die ingezet worden in de strijd tegen kanker.

 

Waarom is taxussnoeisel zo belangrijk?

Het éénjarig snoeisel van de taxus baccata bevat stoffen (taxol) die een remmende werking op de celdeling heeft in kwaadaardige tumoren. Daarom wordt taxol in kanker-remmende medicijnen toegepast en via chemotherapie toegediend bij patiënten met o.a. borst- of eierstokkanker.

 

Hoe breng je je taxussnoeisel naar het recyclagepark?

Het taxussnoeisel wordt best zo vers mogelijk naar het recyclagepark gebracht. Snoeisel mag liefst maximum 12 uur oud zijn. Het is ook van belang dat het enkel om éénjarig snoeisel gaat. Het moet ook droog zijn en mag niet vermengd raken met ander tuinafval of met steentjes of aarde.

 

Wat gebeurd met het taxussnoeisel? 

Het snoeisel wordt dagelijks vervoerd naar een drogerij waar het op kwaliteit wordt gecontroleerd en verhakseld. Nadien gaat het snoeisel voor driekwart dag de droger in en dan vindt een nieuwe kwaliteitscontrole plaats. Vervolgens wordt het snoeisel verscheept naar farmaceutische bedrijven.

 

 

taxus snoeien klein 


Zoeken