Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / november 2017 / Actie herbruikbare tas op de markt

Actie herbruikbare tas op de markt

Bezoekers op de wekelijkse markt in Eeklo kunnen op donderdag 7 december vier stempels verzamelen voor een herbruikbare tas, gratis aangeboden door de stad Eeklo.

 

Met deze herbruikbare tas kunnen de bezoekers winkelen bij hun favoriete marktkramer in onze markt- en winkelstad. Met een volle kaart kan je op donderdag 7 en vrijdag 8 december in het stadhuis tussen 10.30 en 12.30 uur deze unieke marktzak afhalen.


De trotse eigenaars van een herbruikbare tas kunnen zich van december 2017 tot en met april 2018 laten fotograferen. Hierdoor maken ze maandelijks kans op een waardebon van € 10, die kan besteed worden op de donderdagmarkt.


Met de herbruikbare tassen kiest Stad Eeklo voor het milieu en duurzaamheid. Marktkramers hoeven minder plastieken zakjes uit te delen. Daarnaast werd deze herbruikbare tas gemaakt uit RPET, wat staat voor gerecycleerd polyetheentereftalaat, een kunststof en een vorm van polyester. PET is vooral bekend van de drankflessen die worden verzameld in PMD-zakken. Dit type plastic is overigens het meest geschikt om te recycleren. Na het inzamelen van o.a. PET-flessen worden deze samengeperst tot balen. Een baal bestaat uit 6.000 flessen en levert ca. 350 meter bruikbaar materiaal op.
Onze marktzak bestaat voor minstens 85% uit gerecycleerd materiaal. Ook bij de bestelling werd geopteerd om de marktzakken te laten bedrukken in Europa in plaats van het “traditionele” China. Zo tracht de stad Eeklo ook zijn steentje bij te dragen tot een meer sociale en duurzame wereld.

 

marktzakactie A3 2017 

 


Zoeken