Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2017 / november 2017 / Stad Eeklo doet mee aan Schrijfmarathon van Amnesty International

Stad Eeklo doet mee aan Schrijfmarathon van Amnesty International

Mensenrechten staan in december opnieuw volop in de belangstelling, dankzij de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International. Die vindt dit jaar plaats van 2 tot 31 december 2017.


Tijdens de Schrijfmarathon worden in de hele wereld honderdduizenden brieven en solidariteitskaartjes geschreven voor een aantal personen of voor groepen van mensen, van wie de mensenrechten ernstig worden geschonden. Vorige jaar werden alle records verpulverd met wereldwijd 4.660.774 brieven, kaartjes, tweets en andere boodschappen.

Een handgeschreven brief met een persoonlijke boodschap: het blijft een ijzersterk actiemiddel. En zeker nu die brief online versterking heeft gekregen van digitale media. Eén op de vier schrijfacties van Amnesty treft doel: iemand die onterecht opgesloten zit, wordt vrijgelaten; een terdoodveroordeelde krijgt gratie; gevangenen krijgen een humaner behandeling, folterpraktijken worden onderzocht, discriminerende wetten worden aangepast, …

Elke Schrijfmarathon heeft zo zijn succesverhalen. Vorig jaar voerde Amnesty International bijvoorbeeld actie voor Máxima Acuña, een Peruaanse boerin. Er liep een rechtszaak tegen haar omdat ze weigert haar grond af te staan aan een groot mijnbouwbedrijf. Ze vreest dat het mijnafval de meren ernstig zal vervuilen en het leefmilieu van duizenden mensen in gevaar zal brengen. In mei 2017 kwam het verlossende bericht dat ze niet langer gerechtelijk vervolgd wordt.

Ook onze stad doet mee

Stad Eeklo doet met plezier mee aan de Schrijfmarathon. Je kan terecht in de Stedelijke Bibliotheek in de Molenstraat 36 te Eeklo.
Deelnemen aan de Schrijfmarathon kan ook thuis, via je computer.

Meer info en alle schrijfacties vind je op www.amnesty-international.be/schrijfmarathon.be

 

schrijfmarathon 

 

 


Zoeken