Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / maart 2018 / Wijziging openingsuren dienst omgeving

Wijziging openingsuren dienst omgeving

Door de invoering van het omgevingsloket werden kwamen er eind december 2017 uitzonderlijk veel aanvragen binnen. Het stadsbestuur van Eeklo hecht veel belang aan de kwaliteit van de dienstverlening en besliste daarom op op korte termijn de openingsuren van de dienst omgeving vanaf 5 maart aan te passen.

 

Sinds 1 januari 2018 is het omgevingsloket van toepassing. Het omgevingsloket dekt alle aanvragen betreffende milieu- en stedenbouwkundige projecten.
De Vlaamse Overheid wil zo meer transparantie creëren voor de burger, de burger kan het volledige ingediende dossier online opvolgen. Door de invoering van het omgevingsloket werden er massaal veel aanvragen doorgevoerd voor eind december 2017. Bijgevolg zijn er op korte tijd heel veel dossiers binnengekomen bij de dienst omgeving. Op verschillende provinciale en lokale niveaus wordt hierdoor de dienstverlening herbekeken.

KWALITEIT DIENSTVERLENING
Het stadsbestuur van Eeklo hecht veel belang aan de kwaliteit van de dienstverlening. Hierdoor werd er naar een oplossing gezocht op korte termijn. De openingsuren van de dienst omgeving worden aangepast. Hierdoor kan de dienst de dienstverlening garanderen, we willen vermijden dat er wegens tijdsgebrek verschillende weigeringen van vergunningen zouden in voege gaan. De collega’s van de dienst omgeving hebben nood aan meer tijd om de omgevingsdossiers grondig voor te bereiden en te behandelen. De nieuwe regeling zal minstens drie maanden van toepassing zijn en wordt dan geëvalueerd.

Nieuwe openingsuren dienst omgeving vanaf maandag 5 maart 2018

MAANDAG - 9 uur tot 12.30 uur
Loket open en telefonisch bereikbaar

 

MAANDAG - 14 uur tot 16 uur
Enkel telefonisch bereikbaar

VRIJDAG - 9 uur tot 12.30 uur
Loket open en telefonisch bereikbaar

De dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagnamiddag zal de dienst niet open en ook niet telefonisch bereikbaar zijn.

De dossiers waar een openbaar onderzoek rond loopt zijn te raadplegen aan de balie van het stadskantoor. Je kan ook altijd mailen naar omgeving@eeklo.be.

 

dienstomgeving 

 

 

 

 


Zoeken