Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / november 2018 / Ook jij kan Music For Life steunen!

Ook jij kan Music For Life steunen!

Stad en OCMW Eeklo zet zich in voor Music For Life. De ‘Warmste Week’ van Music For Life vindt dit jaar plaats van dinsdag 18 tot en met maandag 24 december 2018 in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.

Personeelsleden van de stad en het OCMW van Eeklo willen ook dit jaar hun steentje bijdragen. Volgende 3 goede doelen werden uitgekozen:

 • Wijkcentrum De Kring: een Eeklose sociale organisatie waar iedereen welkom is en die bijzondere aandacht schenkt aan mensen die het moeilijk hebben;
 • VZW Kruiskenshoeve: De hoeve is een plek waar probleemjongeren kunnen verpozen, weg van alle drukte, woordenwisselingen, ruzies, … Het doel van de VZW is zowel de jongeren als de hulpverleners via een ‘time-out’ dichter bij elkaar te brengen.
 • Natuurpunt Eeklo: Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen

 

Voor de 3 doelen worden verschillende acties georganiseerd en ook jij kan deelnemen:

 

Sinds maandag 26 november kan men aan de diverse balies (Stadskantoor en OCMW) enkele leuke hebbedingetjes kopen voor de eindejaarsperiode:

 • Koffiemokken: met het opschrift ‘De warmste mok’ en het logo van ‘Music For Life’. De koffiemok is gevuld met overheerlijke cuberdons, van de firma Geldhof.
  Aankoopprijs: € 7
 • Kerstballen: gedecoreerd door de medewerkers van de stad en het OCMW. Geen kerstboom in huis? Er zijn ook stenen beschikbaar.
  Aankoopprijs: € 4 (kerstbal) – € 6 (steen)
 • Keramiek: sneeuwpoppen, kerstmannen, theelichtjes maar ook rendiertjes, pinguïns… handgemaakt door personeelslid en keramiste Ilse Cromheecke.
  Aankoopprijs: € 6
 • Houten theelichthouders: de groendienst stak de handen uit de mouwen en maakte met overtollig hout gezellige theelichthouders.
  Aankoopprijs: vanaf  € 5

 

Aan de balies van het STIP, LDC Zonneheem en stadhuis (burgerzaken) zijn de koffiemokken gevuld met cuberdons ook te koop.

De kerstartikelen worden ook op de wekelijkse donderdagmarkt van 6 en 13 december verkocht (kraampje aan stadhuis). 

 

WAKA!WAKA!

Kunstacademie zet zich in voor Music For Life

Dinsdag 18 december 2018 vanaf 16 uur tot en met woensdag 19 december 2018 16 uur houdt de kunstacademie WAKA! WAKA!, een ‘marathon’ in het kader van De Warmste Week.

 

Gedurende 24 uur worden verschillende activiteiten georganiseerd samen met alle leerlingen en leerkrachten van de Kunstacademie uit zowel stad Eeklo als gemeente Waarschoot en gemeente Zomergem. De activiteiten vinden plaats in de kunstacademie van stad Eeklo. Denk maar aan toonmomenten, workshops, open ateliers, spelmogelijkheden, kampvuur, cinema, verrassingsacts, en nog veel meer!

 

Volgende 3 goede doelen worden door deze acties gesteund:

· Ujeli care centre: deze organisatie werkt aan het verbeteren van de medische en hygiënische standaard van Nepalese kinderen.

· Belgisch centrum voor geleide honden: het BCG is een mobiliteitsorganisatie die blindengeleidehonden opleidt voor personen met een visuele beperking.

· Special Art Foundation: Dit is een professioneel kunstenplatform voor kunstenaars met een maatschappelijke kwetsbaarheid.

 

Wie langskomt, kan 24 uur lang genieten van alle activiteiten. Het enige wat verwacht wordt, is dat je een vrije bijdrage stort in onze WAKA! WAKA!-spaarpot. Er worden tijdens de marathon ook drankjes, hapjes en snacks aan democratische prijzen aangeboden. De opbrengst ervan gaat volledig naar de 3 goede doelen.

 

Het wordt vast en zeker de warmste kunstmarathon ooit.

Een WAKA! WAKA! waaraan we allemaal een heerlijke en zalige herinnering zullen overhouden! 

 

waka!waka! 

 

Wandel eens ‘Dwars door ’t Meetjesland’!

Op zaterdag 22 december houden we een heuse wandeltocht van 30,4 km. Om 8 uur starten we aan het Sportpark Eeklo en stappen we voor het goede doel richting Provinciaal domein Puyenbroeck (Wachtebeke). Tijdens de wandeltocht houden we 2 keer halt. Op deze punten is bevoorrading voorzien en kan je ook in- of uitstappen indien je niet de hele tocht wenst af te leggen. Het einde van de wandeling is voorzien tussen 16 en 17 uur in Provinciaal domein Puyenbroeck. 

Praktisch: Door in te schrijven ga je ermee akkoord om je voor min. € 20 te laten sponsoren door familie, vrienden, buren, bedrijven ... (Verzekering inbegrepen.) Maximum 100 deelnemers.

Inschrijven via musicforlife@eeklo.be


Naar goede gewoonte organiseert Cultuurcentrum De Herbakker maandelijks een Comedycafé in Bakkerei.

Bas Birker, gastheer van dienst, brengt op woensdag 19 december om 20.30 uur twee beginnende talenten mee die voor de pauze hun moppen op jou loslaten. Na de pauze kan je dan een grotere naam aan het werk zien. Wie op het podium staat, is een verrassing. Je ontdekt het pas op de avond zelf.

Praktisch: Bakkerei, Pastoor de Nevestraat 12

Deelnameprijs: Vrije gift voor het goede doel

 

Leuke hebbedingetjes mfl 2018 klein 

Gerelateerd nieuws
Music for life


Zoeken