Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2018 / oktober 2018 / Actie herbruikbare tas op de markt

Actie herbruikbare tas op de markt

Bezoekers op de wekelijkse markt in Eeklo kunnen vijf stempels verzamelen voor een herbruikbare tas. Ontdek wanneer!

Bezoekers op de wekelijkse markt in Eeklo kunnen op donderdagen 1, 8 en 15 november 2018 vijf verschillende stempels verzamelen voor een herbruikbare tas, gratis aangeboden door de stad Eeklo. Met deze herbruikbare tas kunnen de bezoekers winkelen bij hun favoriete marktkramer in onze markt- en winkelstad. Met een volle kaart kan men van donderdag 5 tot woensdag 21 november in het stadhuis aan de balie tussen 9 en 12.30 uur deze unieke marktzak afhalen. 

 

De trotse eigenaars van een herbruikbare tas kunnen zich van december 2018 tot en met april 2019 laten fotograferen. Hierdoor maken ze maandelijks kans op een waardebon van € 10, die kan besteed worden op de donderdagmarkt.

 

Met de herbruikbare tassen kiest de stad Eeklo voor het milieu en duurzaamheid. Marktkramers moeten minder plastieken zakjes uit te delen. Daarnaast werd deze herbruikbare tas gemaakt uit RPET, wat staat voor gerecycleerd polyetheentereftalaat, een kunststof en een vorm van polyester. PET is vooral bekend van de drankflessen die worden verzameld in PMD-zakken. Dit type plastic is overigens het meest geschikt om te recycleren. Na het inzamelen van o.a. PET-flessen worden deze samengeperst tot balen. Een baal bestaat uit 6.000 flessen en levert ca. 350 meter bruikbaar materiaal op. 

 

Onze marktzak bestaat voor minstens 85% uit gerecycleerd materiaal. Ook bij de bestelling werd geopteerd om de marktzakken te laten bedrukken in Europa in plaats van het “traditionele” China. Zo tracht de stad Eeklo ook zijn steentje bij te dragen tot een meer sociale en duurzame wereld.

 

marktzak en stempelkaart 2018 klein 

 

Zoeken