Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2019 / Niet-dringende interventies van de brandweer bij extreem weer

Niet-dringende interventies van de brandweer bij extreem weer

 

1722 geactiveerd?

Wanneer bel je 1722 in plaats van 112?

 

Als je tijdens tijdens storm of wateroverlast de brandweer nodig hebt, maar er is niemand in (potentieel) levensgevaar, bel dan naar 1722.

Tijdens extreme weersomstandigheden zal het telefoonnummer 1722 geactiveerd worden voor niet-dringende interventies van de brandweer.

Bedoeling is dat het noodnummer 112 zo niet meer overbelast raakt, waardoor mensen in levensgevaar sneller geholpen kunnen worden.

 

Bij écht extreme weersomstandigheden is 1722 ook soms overbelast: je kan dan best het e-loket van de hulpverleningszone Meetjesland gebruiken: jouw melding komt dat ook onmiddellijk in het systeem van de brandweer en krijgt dezelfde prioriteit als een telefonische melding op 1722. 

 

Meer info vind je hier.

 

Vermijd bossen en parken https://www.natuurenbos.be/bij-stormweer-bossen-en-parken-niet-betreden
• Voor niet-dringende interventies is het noodnummer 1722 geactiveerd. Bel enkel naar 112 als jouw leven of dat van een ander in gevaar is!
• Melding voor niet dringende interventies bij voorkeur via het e-loket van de brandweer zone meetjesland 
Je melding komt rechtstreeks binnen in het dispatching-systeem van brandweerzone meetjesland. Daar worden de meest dringende meldingen prioritair behandeld. Bij veel meldingen kan de interventiewachttijd toenemen, maar opnieuw aanmelden is niet nodig.
Contacteer de brandweer niet voor schade die je na de storm zelf kan opruimen of als er geen gevaar dreigt.(zie onder, bij niet-dringende schade).
• Voor bijkomende tips
https://www.risico-info.be/nl/risicos/natuurlijke-risicos/storm
Zoeken