Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / 2019 / Niet-dringende interventies van de brandweer bij extreem weer

Niet-dringende interventies van de brandweer bij extreem weer

 

1722 geactiveerd?

Wanneer bel je 1722 in plaats van 112?

 

Als je tijdens tijdens storm of wateroverlast de brandweer nodig hebt, maar er is niemand in (potentieel) levensgevaar, bel dan naar 1722.

Tijdens extreme weersomstandigheden zal het telefoonnummer 1722 geactiveerd worden voor niet-dringende interventies van de brandweer.

Bedoeling is dat het noodnummer 112 zo niet meer overbelast raakt, waardoor mensen in levensgevaar sneller geholpen kunnen worden.

 

Bij écht extreme weersomstandigheden is 1722 ook soms overbelast: je kan dan best het e-loket van de hulpverleningszone Meetjesland gebruiken: jouw melding komt dat ook onmiddellijk in het systeem van de brandweer en krijgt dezelfde prioriteit als een telefonische melding op 1722. 

 

Meer info vind je hier.

 

Heb je schade geleden naar aanleiding van de storm van 10 maart 2019?

 

Spreek eerst je brandverzekering aan. 

Wat niét in aanmerking komt voor de brandverzekering, komt misschien in aanmerking voor aangifte bij het Vlaams Rampenfonds.

Wanneer de Vlaamse overheid de storm van 10 maart 2019 erkent als ramp, maak je kans om je geleden schade die niet vergoed werd door de brandverzekering, in te dienen bij het Vlaams Rampenfonds.

We houden je via deze pagina op de hoogte. 


Zoeken